Inte en kjol, TVÅ kjol

Japp, så sant som det var sagt. Efter att jag gav upp naturkunskapen (hittade inte boken) kände jag mig återigen kreativ. Ja, vilken dag, vilken dag. Här är i alla fall de tu kjolarna:


Den här första är en nyversion av en tantig långkjol (döda mig den dagen jag har på mig en hellång kjol, monsterkläder)
 

Den här gjorde jag av ett tyg jag köpte igår av den icke-pratglada tanten på Pingstkyrkan, haha. Välbehövd kort, rak kjol (kolla in min posture på bild två, inte ANTM direkt).  

Organisk kemi kan ju ta sig i brasan

Har inget trevligt att göra och energi så att det slår över, så tänkte vara lite duktig. Eftersom jag är mongo och inte kan skriva Kirkegaard-essän utan att först ha kontrollerat att alla andra tänkt ungefär som jag (vilket tack och lov brukar vara fallet, men man vet aldrig), så tänkte jag istället börja med Mikaelas fina hemprov i ORGANISK KEMI. Festligt, tänkte jag, och bänkade mig vid datorn. Tittade på första frågan en stund, tog en paus med att kolla bilddagboken och läsa bloggar. Tittade på fråga två, insåg vilka skituppgifter det är, tog en paus för att skriva ett inlägg om det. Festligt festligt festligt.

194529-205
 I en av mina pauser hittade jag den här apfina bilden på Ella, från förra vintern, när det fanns snö.

Kreativa sidan av sängen...

...trillade jag ner från idag. Japp, vaknade pigg och munter och kände att det var en produktiv dag! Eller ja. Nej, jag håller mig till kreativ. Det enda jag faktiskt gjort idag är att ha satt igång och hängt en tvätt, ätit frukost och sytt en kjol. Kjolsyendet tog det mesta av tiden, men jag sydde klart den utan att tappa intresset efter fem minuter eller bli arg på symaskinen och slutprodukten blev bra.

Mindre optimistiskt känns det med Kirkegaards text. Läste igenom den idag, och det känns inte helt stabilt. Några frågetecken finns där, faktiskt. Får hoppa på Mähler ikväll och tvinga ur henne IQ och kunskap!


                          194529-204

De tre vännerna och Jerry!

Jäss, det kommer att börja sändas igen på SVT 1, tror att det var tisdag-fredag, möjligtvis tisdag OCH fredag (sämre då).  Det viktiga är hursomhelt att ett av de bästa barnprogrammen ska televiseras igen! Muntra nyheter.

                

Ams, you suck

Haha, måste skratta högt. Sitter just nu och gör ams "intressetest", där de med hjälp av några kluriga frågor ska räkna ut vad jag ska göra med mitt liv. Tyvärr är frågorna helt störda! Vad är det för mongoloid som snickrat ihop dem? "Är du intresserad av att ... köra taxi?" "Ja" Slutsats: "Du kommer att passa bra som taxichaufför". Jotack. Det gissade jag nästan att ni skulle säga.

Dessutom misstänker jag att ams slagit sig ihop med landets tekniska högskolor, för all frågor rör sig om teknologi och annat tråk. Jag tänker INTE bli ingenjör. Nevör.


 Vad blir man?

Independent woman

Nu har jag ägnat en timme åt att driva runt på stan i min page. Det är väldigt kort. Tack och lov växer det ju som ogräs, så jag klarar mig nog. Får nog börja att antingen platta det eller använda papiljotter, för i det vanliga mousserufset ser det inte klokt ut...

Hade egentligen planerat att driva runt på stan i sällskap med Sanna, men när man inte delger sina planer för de inblandade får man räkna med lite spill... Nu närmar jag mig pladderstadiet, har inte träffat någon på snart ett dygn. Hoppade på en av de små kristna tanterna på Pingstkyrkans loppis och försökte småprata lite. Tyvärr blev hon livrädd och fick bara ur sig korta stavelser. Hon skyggade när jag sa hejdå. Den andra tittade på mig som om jag var horan från Babylon. Suck. Blir nog tvungen att tränga mig på Ingolf ikväll och kolla klart på våra filmer (Shaft och Pretty woman, gillar blandningen).

               image202
Imorrn blir det middag i alla fall.


En liten berättelse, förmedlad med bilder

Nu ni! I och med att Ingolf var god nog att hjälpa mig ladda upp flera bilder i samma inlägg kommer här en liten berättelse, förvisso baserad på en sann händelse, men jag medger att jag som kreativ skapare låtit mig inspireras.

 Ingolf är Åsa-Nisse... ...och köper apäckliga chips...  ...folk blev upprörda...  ... it all turned rather nasty... ...chipsen ställdes undan, men dagen därpå blev det en fest för katterna...  ... som nu ser ut såhär. Haha, fy. Så var sagan all.

Haiku om Michael Jackson

Här kommer till slut mitt bidrag till min och Ingolfs korttävling. Valde diktformen haiku för att göra den lite mer lättsmält, haha. Enjoy.


Hud som en lilja,
glidandes fram med månsteg,
är han pedofil?


                    image194

Astri ÄR Gustav Vasa...

...men det kanske går över när jag tvättat håret och får tillbaka åtminstone en naturlig lock. Var som sagt uppe hos Sanna och klippte mig igår. Eller hon klippte mig. Mitt krav var "samma frisyr, fast kortare". Varför blir det aldrig som det ser ut i fantasin? Ja, så nu ser det ut som att jag har en liten röd hjälm på mig. Borde klistra fast ett trendigt litet skägg också, och strutta fram i knästrumpor och en stav, så är jag hemma med looken. Äsch, än så länge finns det hopp om håret.

Glad hursom, för nu är det vår! Egentligen trodde jag att jag ville ha mer vinter, men våren är ju den mest insmickrande årstiden av alla! Ska ut och solojogga nu, utan hund (vilket iofs betyder att jag kan springa på gator). Sao sao, tjillevippen.

                 image193

Ny frilla, nej

Usch, mår illa. Händelseförlopp: jag bakade kaka, jag smakade kaka, jag blev illamående. Inte direkt "Kitty och hästtjuven". Nu ska jag snart dra på mig ett par benvärmare och tillhörande munkjacka och gå upp till Sanna för hårklippning. Ser fram emot det riktigt mycket. Förvisso kommer jag inte att kunna sätta upp håret utan att få down syndrom-looken (bara överhåret som hänger med i tofsen), men det är så najs att ha kortare hår. Mycket finare fall, mycket lockigare.

Förövrigt har Ingolf skickat Kens platta till mig nu, så lyssnar noga noga igenom den nu. Han är ju inte den muntraste killen. Favoritlåten (förutom schnyft Kelian) hittills är lätt "Jag vaknar upp", bäst.
"Jag vaknar upp och det är nåt som är konstigt (psykos, lilla grabben)"
Vet inte om jag riktigt kan svälja svensk rap än, förutom Petters gamla, såklart. Blir lite påfrestande.


                   image192
Gammal bild och gammal frisyr.

Uppe och jazzar

Jäklar! Blir mer tant för varje dag som går! Igår kväll blev jag sömnig vid 23-tiden, och sov som en stock hela natten. Det värsta med sagan är dock att jag inte sov i tolv timmar, á la tonåring, utan vaknade för en halvtimme sen, tjugo i nio! Tant tant tant. Men det är klart, det finns många fördelar. Som tant är man driftig. Därföre ska jag ägna morgontimmen åt den sista diktanalysen, och förhoppningvis skicka in den färdiga versionen.

Förövrigt erbjuder min dag förhoppningsvis de här sakerna:
- Bakning av kakning
- Hårklippning
- Dans


                   image191
Uppe med fåglarna! Och nu till Tranströmer och Postludium.

Vilken nörd?

Såg det här testet på Priggles blogg, så var tvungen att göra det... Inte så förvånande resultat för nån av oss.



             
What Be Your Nerd Type?
Your Result: Literature Nerd

Does sitting by a nice cozy fire, with a cup of hot tea/chocolate, and a book you can read for hours even when your eyes grow red and dry and you look sort of scary sitting there with your insomniac appearance? Then you fit this category perfectly! You love the power of the written word and it's eloquence; and you may like to read/write poetry or novels. You contribute to the smart people of today's society, however you can probably be overly-critical of works. It's okay. I understand.

Artistic Nerd
Social Nerd
Science/Math Nerd
Drama Nerd
Gamer/Computer Nerd
Musician
Anime Nerd
What Be Your Nerd Type?
Quizzes for MySpace

Blä för bulgur

Usch och tvi! Jag tänkte vara lite hurtig och käck, som det sig bör när man ska stå för all matlagning, och laga en STOR gryta med bulgursoppa. Tyvärr är Ingolfs statement korrekt: bulgur är äckligt. Smakar jättekonstigt. Det jobbiga är att jag sitter med en gryta larger than life fylld med skiten. Ajajaj. Kan man slänga bort så mycket mat utan att få lägre moralvärde? Frågetecken. Men inte ens en svältande långtbortistanier skulle sätta i sig den där soppan...

Nej, vispar istället ihop min favorit: bulgarisk linssoppa. Prima skinka. Nu till the gajm för att träna med Ingolf.



194529-190

Lite spexig sommarbild. Vet inte riktigt var den kommer från.

Undantaget som bekräftar regeln? Neej.

Träffade Sanna igår. Vi diskuterade vad som gick på TV, och på fredagar är det ju inget. Förutom... På spåret! När jag med munter ton föreslog det fnös hon bara. Hon menade att det bara var pensionärer som tittade på det. Bah, säger jag. På spåret är skitbra. Haha. Allmänbildande. Om fler kids kollade på På spåret skulle vi inte längre brottas med växthuseffekter och världsekonomins fall och AIDS och svält. NO MORE!

Tycker allt att ungdomar borde vara mer engagerade och intresserade, i allmänhet. Och en fin början till detta vore att På spåret blev känt som ett ungdomsprogram! Alla sitter klistrade vid televisionen på fredagkvällarna. Ingvar, en riktig gammal räv, och Hoa Hoa, allas vår Don Juan!


                   image189
Nej, nu ska jag svida upp mig och göra mig redo. Jag och Ingolf ska nämligen HANDLA. På MM. Och Dollar Store. Vi är tanter. Med bil.

Ensam hemma 15

Japps, nu har de åkt ner till Blekinge igen och det är solo mio. Tycker inte alls om att vara ensam i ett hus egentligen. Det är soft typ ett dygn, sen blir det ensamt, tråkigt och i värsta fall otäckt. Tänker att jag borde vant mig, men det är obehagligt att vara den enda syre-hogging person in the house... Det störigaste är att de tar med Ella. Det är på lediga dagar man verkligen uppskattar att ha hund.

Hm, nej, tycker inte alls om att somna ensam. Katterna hjälper inte riktigt, de bara jamar och drygar sig. Ingen tröst. En vovve är en annan femma. Får bita ihop och ta ett sommarjobb, så att jag kan köpa en Golden-valp... Så att jag kan flytta hemifrån, haha. Nja.

                  194529-188
Jag, om jag växt upp i USA och fötts 30 år tidigare. Hemska tanke (frillan).

Testing, testing...

Nu ni, såg nyss att Ingolf lämnat en beskrivning på hur man får flera småbilder i ett inlägg, så jag måste ju såklart prova... Temat blir... gamla och konstiga bilder. Eftersom jag inte har så många nya och fina bilder. Håller tummarna nu...


                       

Ojoj! Kolla in Priggles frilla alltså... man glömmer så snabbt!

TV-mani

Känner mig manad jag med, att ladda upp en lista på mina TV-serieobsessions. Gör det dock mest bara för att visa att jag inte är bra på att följa med i TV-serier. 

- Top Model (alla säsonger jag kommit över)
- Simpsons (i den mån jag kan, sen jag var 9)
- Skilda världar (en älskad serie som jag följde duktigt när jag var runt tio-elva [var kär i Daniel])
- Sunset Beach (samma där, tio-elvaårsåldern, varje vardag efter skolan [var kär i Cole])

Och nåt mer? Inget riktigt. Önskar att jag också kunde räkna upp saker som Remington Steel eller kanske till och med McGyver (följde det lite halvt när jag var ung och rask, på den tiden det var hippt). Slökollar mest på TV utan ett speciellt syfte. Börjar misstänka att jag faktiskt inte upplever det som det roligaste man kan göra. Hm. Ingolf menar att hon inte sett så många serier för att hon spenderat FÖR mycket tid ute. Jag å andra sidan ska göra som Rasmus i Andra avenyn (där har vi ju iofs en favorit) och gå ut och leva i skogen. Ner med televisionen!

                      194529-179
Hittade ännu en uppladdningsvärdbild på Ingolf. Den här är en förstoring från när hon och jag lirade Kirby, tror jag.

Hey ho...

Jao jao, back again, on track again... Meningslös men trevlig tripp till Falun för Priggles teoriprov (which she nailed, såklart). Jag och Ingolf tillbringade väntetiden på ett löjligt kafé, med löjligt små bord, löjligt små sittpuffar och löjligt korta ryggstöd. Underhållningen som erbjöds var Christina Aguileras turné "Back to basics" på en enorm TV. Många klädbyten, vill jag lova. Men det var naajs ändå, om man har lite humor. Såg den mest androgyna människa jag sett, med brudskor och handväska, men med mansröst och ja. Jag vet verkligen inte. Kanske bara en väldigt feminin man? Eller en mycket maskulin kvinna? Skickar ut frågan i universum.


                 194529-178
Gammal solbild från dagarna i Lund.

Trevlig nyheter och oproportionerliga mänsk

Fick just se mitt resultat på provet i geometri och det var bara trevligheter! VG! Får chans att plugga upp de andra två proven nu också... Vi går mot underliga tider, måste jag säga. Kommer sluta på VG i psykologihelvetet medan jag får MVG i NK B (Peppar, peppar). Ska nog bli engagerad professor i organisk kemi, ändå. Värt att tänka på... hah.

                 194529-177
Som en bonus får ni den här underliga killen, som har mycket skeva proportioner. Är det huvudet det är fel på?

Saker på P

Börjar tänka om vad gäller poppardressen till 3afesten. Framförallt därför att jag inte har några Converse. Eller några direkta popparkläder alls. Hm. Ägnade en stund åt att fundera på andra alternativ, men kände mig inte så kreativ. Pilot vore flott att vara, iofs. Med sån gammal skinnmössa. Eller kanske popkonst? Bara att göra Marilyn-frilla och måla sig i neonfärger. Pontare, kanske. Stick några fjädrar i håret och du är klar. Nej fy. Får nog ta en ordbok som Mack sa, och kolla upp mina alternativ...


                        194529-176
Bästa bilden på Ingolf, laddar upp den av ingen särskild anledning. Passar på att lyckönska Priggles här nere också! Håller tummarna.

Psykhelvete åt, ja, helvete!

Fan i mig vad jag är trött på Anita Ryskåsen! Jävlar. Såg just att hon betygsatt ännu en inlämningsuppgift, där det enda vi skulle göra var att sammanfatta psykologins historia. Och inget mer. Tydligen fick jag VG. "Bra skrivet, men vad tyckte du om det du läst?" Jävla aphålsfitta. Så trött jag är på hennes skitsnack nu. Hon är precis som Britta, är helt oförmögen att tala i klarspråk. Om hon ville ha reflektioner skulle hon ha skrivit det! Det är mycket annat också som stör mig, men varför kan hon inte vara Duska? Duska skulle sagt direkt vad om fattades för att få MVG. Anita bara bullshitar i en halvtimme. 

                    
                  194529-175
Heey, Anita! Det här är ett uttryck för ilska och frustration, och jag kan assure you om att det inte har något att göra med dålig anknytning eller nåt sånt bull. You suck.

Spänning och romans...

... i Andra avenyn. Om 40 minuter ska jag bänka mig för att se detta fantastiska program, troligtvis det bästa som hänt SVT sen, ja, Rederiet? Gillade iofs aldrig Rederiet. Nej, Andra avenyn klår allt. Spänning, romans, Göteborg (?) och halvdåliga skådespelare.

Här en av mina favoritintriger hittills: Håkons förhållande med Olga.
                   

Död åt psykologin...

...jag ska bli professor i kemi. Trodde jag hade hittat mitt livs kall, men det lutar åt att det var bluff och båg... Att studera psykologi måste vara lika påfrestande som att studera till läkare, vad gäller hypokondrin. Läser just nu om de psykodynamiska anknytningsteorierna (finns det några andra?) och blir ledsen. Har jag borderline? Narcissistiska störningar? (Ja) Man blir knäpp i huvudet av att läsa om alla personlighetsstörningar som det lilla barnet kan drabbas av om inte föräldrarna är Martha Stewart minus alkoholen. Fy fan. Mår lite illa av att läsa freudianskt crap också; jag tror aldrig att jag har sett min mor som ett par bröst, vilket Mahler menar. Tits tits. Nej.


                      194529-174
Min nypåfunna livsväg. Kemin gick ju så bra idag, så det kanske är något att satsa på. Syror och salter och inga obsceniteter.

Saker jag är rädd för

I ingen särskild ordning rankas några av mina rädslor och fobier... För att jag har tråkigt och kom på att det ändå är rätt kasst att skriva logg, även om jag bara kan få G ("Vad har du gjort?" "Vad har du lärt dig?").

 - Vatten  Min rädsla för vatten (inte vatten i ett glas, utan i stora samlingar) utvecklades ganska sent, kanske runt 12-årsåldern. Innan dess var mitt signum att jag badade hur länge som helst, alltid. Numera är det lite bättre än det var förut, men kan fortfarande få panikattacker när jag badar och supercrawla mot land. Jag är även sjukt rädd för hajar, och det går väl lite in i vattenskräcken. Har alltid varit rädd för att det ska komma in hajar i simbassängen i Sporthallen, i de där svarta hålen.

- Brännskador och annan obehaglig "hudbusiness"  Bisarrt rädd för brännskadade. Går knappt att beskriva den rädslan, men ni vet ju alla hur det ligger till med psykologiboken. Får hjärtklappning bara av att tänka på det.

- Underliga former i naturen  Det är väl inte direkt en rädsla... men jo. Som exempel kan jag nämna en stor ticka jag såg idag som såg ut som ett barn i femårsåldern som låg i fosterställning, fastklistrad vid ett träd. Fick automatillamående och flydde det fortaste jag kunde. Ett annat exempel är en sten jag såg för nån dag sen som såg precis ut som en liten människa som låg hopkrupen på marken. Det skrämmer livet ur mig.

Det räcker nog för idag i alla fall... Gör en lista ni också.

Jäss... igen

Kikade just på diskussionsgrejen på fcED (för psykologin). Visar sig att den loggen som ska vara inlämnad imorrn högst kan få godkänt. Jäss, jäss... Ingen stress! För G-kriterierna kan jag väl uppnå? Man vet väl aldrig med Anita... Jaja, livet leker, för om ett par timmar har jag gjort matteprovet, och då är den kursen avslutad! Ännu några timmar framåt kommer loggen vara skriven, och då är det enda jobbiga att skriva in diktanalysen...  (Vi bortser från psykologin fördjupningsarbete, Kirkegaard-essän och jobbsökandet) Sen är det LOV!

Jomenvisst. Ett trubbel bara: känner verkligen för att dansa... Ser inte ut att bli utgång förrän nästa 3afest, på grund av pengar och dåliga band. Får arrangera något, helt enkelt.

                 194529-173 
Haha, lyckades inte hitta någon najsare dansbild just. Lite underlig. Jaja, jag är brun i alla fall.

Jäss...

Vad hittar man inte om man lägger ner lite tid? Nu måtte ni se detta klippet, för det här är GRAND comedy. It's major, som Victoria Beckham, skulle sagt. Kanske.

                 

I've been neglectful...

...och har glömt att ladda upp The Office-klipp! Herrejisses! Måste pracka på så många så möjligt den här briljanta serien. Humor at its finest.
                
Det kommer lätt fler, men tyckte det var lite fattigt med klipp på YouTube. Saknade verkligen "So what's a midget?"scenen.

OlaLover

Nej nu. Sitter och har tråkigt i väntan på mors hemkomst, eftersom vi planerat övningskörning idag. Spännande, säger jag. Har flera gånger fått visioner om hur jag, medvetet eller omedvetet, blandar ihop pedalerna och frontalkrockar. Det vore ju också en fest. "It's better to burn out than to fade away".

Medan jag har tråkigt sitter jag och slöar vid bilddagboken, och gjorde nyss ett fynd. Kolla in den här tjejen:
www.OlaLover.bilddagboken.se

Hon har tillägnat en hel bilddagbok åt Idol-Ola. Hon gör små bilder med texter som "I love u baby" och "Ola Svensson - you're too good to be true".


194529-172

Störtskön brud. Nu måste jag utnyttja miniatyrbildsfunktionen till max.

Testing, testing...

Jag har knäckt nöten, som det verkar. Och det var ju inte så svårt. Men nu när jag klurat ut miniatyrbildsdilemmat, kanske någon kan berätta hur man kan publicera flera bilder i samma inlägg? Annars verkar det här med clicking ze mouse button lite överflödigt...
              
194529-171

Tranströmer och svenskalärare

Datorn på igen, dock bara för Tomas skull. Tänkte nämligen leka mullvad och gräva fram snaskiga detaljer om herr Tranströmer, men till min besvikelse är han något av en mystery man. (Maskerade rosen-vibbar, kanske?) Den enda vettiga faktan som fanns var Wikipedias komprimerade artikel, där författarna som vanligt ägnar diverse mind power till att beskriva författarens förhållande till sin mor, istället för att skriva lite användbar fakta. Ska förvisso göra en psykoanalys på Tompa, så det kanske blir användbart ändå... På freudianskt manér.

Hursom, det jag upptänkte när jag dök ner i Google-träffar: för det första; det finns väligt många svensklärarbloggar därute. Om ni bara visste. För det andra: de borde undanhållas från poesi. Kanske att de kan tillåtas att läsa lite burlesk medeltidspoesi á la Villon, men inte något mer än det. Anledningen är att de förvränger vackra dikter till pornografi. Eller närapå.

Som exempel skrev en viss "Britta" såhär om Tranströmers dikt "Ansikte mot ansikte":
"Så vacker, så vacker, så vacker, åh, så vacker, jag dör."
Dåliga vibbar, Brittaman.

                 194529-168
Tompa. I like. Bättre än Ingolfs, om inte annat (Lagerkvist).

Jag har det!

Nu vet jag precis vad jag ska vara på nästa 3afest! Jäss. Enkelt, men genialt: poppare. Blir naajs. Ska ha stjärnor vid ögonen och pins och grejer.

             194529-167
För en kväll ska jag gå hand i hand med alla BD-fans.

Trååkigt

Eller inte tråkigt, men dåligt samvete. Har ingen lust alls att läsa sista sidan om syror och baser och sedan repetera hela festen igen... Så istället sitter jag och har dåligt samvete. Och läser kassa bloggar. Hittade just en modeblogg som skrivs av en 14-15-åring som innehöll "massor med tips om mode". Nja, men ja. En av grejerna hon sa var att hon tyckte att Nicole Richie blivit mycket sötare på sistone, efter att hon slutat hänga med Paris, och för att bevisa det hade hon en före-efterbild på Nicole. Jag vet inte om jag tycker att hon är gullig direkt. Många saker, men inte gullig.

Vidare nämnde denna tösen att Kylie Minouge blivit tantig och ful på sistone. Här jämförde hon två bilder på Kylie, en gammal där hon var i bikini och en ny där hon hade långklänning. Men det är väl inte så jävla fly att stassa upp sig i bikini när man lider av bröstcancer? Jag vet inte om det skulle kännas som en tilltalande idé.

             194529-166
Nej fy, nu räcker det med undanflykter. Dags att studera...

Fokusera mera!

                     194529-165
Hittade just den här bilden bland mina nya kort, och började skratta. Måste ladda upp den som en parantes. Knixet är att både jag och Karin håller i en kamera, varför våra ögon är skeva och dimmiga. Nån gång kommer vi att lyckas ta ett bra kort tillsammans, men det har inte hänt än.

Berg and whatnot's

Hujedamaj! Ägnade större delen av kvällen igår till att läsa igenom sidorna inför naturkunskapsprovet, och gjorde en hemsk upptäckt: vi ska lära oss om hur man bryter järn! Och hur man blåser glas. Och morän. Morän har jag förträngt, redan för tre år sedan faktiskt. Vi gjorde detta i nian redan, och det gick tillräckligt dåligt då! Nej, det här gillar jag inte. Jag som precis hajat atomgrejerna, måste nu ägna större delen av min lediga dag till att plågsamt trycka in TRÅKinformation i mitt lilla inkapabla huvud.

Men först ska jag ut i vintersolen och försöka jogga med min schwartze hundze.

                     194529-163
Såhär kände jag mig igår, kan ni förstå, när jag upptäckte vad som ligger framför mig.

New York, New York

I'm leaving tonight... osv. The infamous recording, starring Erika och Mähler. Enjoy!


Girl, I'm just too shy

Senaste nytt: Se Mähler skaka rumpa i fem sekunder!

Ett tips är att spela om den några gånger, lite mer av en upplevelse då, haha. Titta vad liten fröken M ser ut! Vi åldras kanske day by day. Eller det gör vi ju. Men ja. Ångest.

(Utlovar strax en viss video med temat "The Big Apple". Om ni knäcker den nöten)

              

Prov prov prov

Usch, vad jag inte tycker om att sitta vid datorn längre! Tidstjuv. Måste sätta på den för skolarbete, och blir no matter what alltid sittandes här i två timmar med huvudvärk och höger arm deformerad till T-rexlängd. Nej, då slänger jag hellre bort tid på att kolla på sugig TV eller läsa Harry Potter. Men jag har faktiskt blivit mycket mer disciplinerad på sistone. Eller stressad. Jag pluggar mycket. Eller effektivt. Jag vet inte. Jag är idog, det är vad jag är. Måste säga att jag faktiskt längtar till studenten nu.

Börjar misstänka att vi går mot bisarrt stressiga tider. Hej magsår.


                    194529-162
Istället för att spendera tråktimmar här hade jag kunnat vara effektiv och läsa om atomer och joner och fan och hans moster. För det har vi PROV på på fredag. Och det vore trevligt att få ett M framför VG:t.

Astri, a.k.a. Lady Diamond

Läste just fröken Scandaleuse´s senaste uppdateringar, och upptäckte där det omtalade nickname-testet. Mina alias blev följande:

Pop: Joni.C
Rock: Karen Bond
Country: Joyce Marie Clementine
Rap: Lady Diamond

Jag vet väl inte hur jag gillar Joyce Marie Clementine, men Joni.C och Lady Diamond är jag ju med på. Lady Diamond låter väl kanske lite för likt Amy Diamond, men bortsett från det är det ju nya Missy Elliot! Så jag lovar Madame S. att om jag någonsin slår mig in på en karriär som hiphopstjärna, kommer mitt alias att vara just Lady Diamond. Mina sidekicks kommer att heta Ebony Thang, Faith E., Mamma Cherry och Cool Fresh. Rena rama Wu Tang.

                 194529-161
Och inför det yrkesvalet känns mina nya handskar så mycket mer passande! (Fick två lustiga kommentarer om dem idag, och blir det en till kommer det att bli ett dilemma att bära upp dem)

Nonkonformist, javisst!

Hej hej hallå, dagboken... Sitter här och myser över att jag INTE tillhör en subkultur. Tänk så trevligt. Insåg det när jag var inne på en bilddagbok, någon slags emopopmetalkille, där bilden nedan bland annat fanns. Med texten "Mina vänner är snyggare än dina". Touché. Mina vänner är dock INTE lika som bär. Kolla in dem, liksom. Knappast något problem med klädval på morgonen.

Nej, känner mig som en äkta nonkonformist just nu! Mot strömmen ska vi vandra!

                   194529-160
"Revolt! Våga vara annorlunda! Utmana stereotyperna!"

Framkallning, äntligen

Nu, ni! Tydligen har de något slags specialpris någonstans over the rainbow (det är inte jag som ordnar denna gång) och framkallning kostar nästintill nada! Fantalastiskt, som Ingolf en gång i tiden sa. Så nu kan ni framlägga förslag på olika stunder ni skulle vilja se förevigade på papper! Haha. Tycker att det är så svårt att bestämma bilder när det finns 10.000 att välja på.

Ja, det här var nog snudd på det meningslöstaste inlägget jag någonsin skrivit, men jaghar verkligen ingen lust att fortsätta med religionen. Trots att jag bara vill ha VG kan jag inte slappna av. Perfektionist, javisst? Nej, det tror jag knappast. Snarare prettosnobb, javisst. Lite fin i kanten.


                     194529-159
Den här blir nog bortsorterad... Ellerblir den det? Ska man satsa på roligt eller fint? Lite av båda kanske. Ååh, vill vara klar med religionen så att jag kan fortsätta dela min värld med den lille Harry! Och med tanke på "HP" var det en sak i trean som fick mig att solofnissa alldeles för mycket igen:

"Hon knyckte på huvudet mot Harry (faster Marge) (- - -)
- Han ser ut som en elak liten puttefnask. Det händer med hundar också. Jag lät överste Fubster dränka en förra året. Ett råttliknande litet kräk. Svag. Degenererad."

Too much home work and no play makes Astri go... crazy? Nej, jag får bara sanslöst dålig humor. Men "en elak liten puttefnask". Haha.
 

Ett töntinlägg...

... för att jag håller på att läsa om Harry Potter-böckerna. Inte konstigt att folk tycker att boken ska brännas på bål, för själv blir jag helt knas av att läsa dem där. Drömmer om trollkonster och inbillar mig att Diagongränden finns på riktigt. (Somewhere... ah) Just nu håller jag precis på att avsluta den spännande tredje boken, som egentligen är den bästa. Jag utgår från att alla som läser kan intrigen, med Sirius och Scabbers och Gud vet vad.

Det som är lite lustigt med den (förutom den svenska översättningen av "offcourse" till "självfallet") är att varken Sirius eller Lupin någonsin misstänkt Peter Pettigrew för att vara förrädaren. För alla andra måste det ju ha varit klart som korvspad, tänker man. Det finns två ytterst intelligenta, modiga och allmänt BRA snubbar, och så en felande länk-blodsugare-parasit som är ful, talanglös och feg. Vem gjorde det? Det är ju inte en Agatha Christi, direkt.

                      194529-158
Inte kan det väl vara lille Peter som sovit i två sängar, inte? Söte lille Peter.

Gissa vem som mår bättre?

Jo, Astri. Inga detaljer, men nu är det fina firren. Och för den delen är källkritiken klar, som utlovat. Kvaliteten kan väl ifrågasättas, men jag undanber yxmord om det nu inte skulle bli MVG på den. Jag siktar inte mot stjärnorna den här slutgiltiga svenska-kursen. Skiter i vilket och FLYGER iväg mot buskarna.

Vidare, vidare. Nej, inget vidare. Har inget spännande att förtälja. Alls. Ni vet ju redan allt som hänt och händer, så det känns ju meningslöst att blåsa upp det till en anekdot, eller flera. Ska nog också ta och skaffa mig en hemlig beundrare, som den mystiske "Janne" Priggles lagt sig till med.

                          194529-157
Som en parantes laddar jag upp en skabbig bild på mina nya små hjärtevänner. Eller så jäkla små är de inte. Jäjä, sjukt snygga i vilket fall.

Jag mår verkligen illa

Jätte, jätte, jätteilla. Vet inte riktigt varför, men får slängar av tokillamående ibland. Just nu sitter jag och gungar i takt med illamåendet samtidigt som jag försöker slänga ihop källkritiken. Funderar på om jag ska försöka kräkas, men det är en chansning. Om jag inte kan kräkas kommer illamåendet bli mycket värre. Usch. Gungeligung.


                   194529-156
Karins schnugga och konstant rädda fågel skådar ni här, i lite ny tappning.

Sämsta skämtet idag och musiken i badhus

Ja, rackarns. Nu har jag satt på datorn ändå. Tänkte göra källkritiken nu, men istället kom jag på att jag ha nära 200 bilder på min kamera som kan laddas in. Mest strunt, eftersom jag bara tar kort när jag har tråkigt. Men nog ska det finnas några roliga bilder bland dem, ska ladda upp på Bilddagboken strax. (Ingolf kan ta det lugnt, källrkitiken blir klar nån gång). Osäker på när bara. Troligtvis imorrn, eftersom hon kommer att bli sur och skriva en kommentar om att jag måste skriva klart det. Nå, fröken I, då får du minsann skicka ditt manus till mig, annars händer inte mycket.

Det jag egentligen ville pladdra om idag är musiken de spelar i simhallarna. Jag och Sanna var och tantmotionerade i torsdags, och det finns ju inte många saker i den här i-världen som är värre än simhallsmusik! Det är obestämd musik, det låter som Celine Dion, fast ändå inte, det låter som Ronan Keating, men tydligen inte. Som powerballads utan refräng, är väl enda sättet att beskriva det på. om något ogripbart och obehagligt i kanten av synfältet. Lyssnar hellre på pumpa-tecno á la spinning.



                  194529-155
Det sämsta skämtet, som får mig att tvivla på min mentala hälsa (eftersom jag nässkrattar när jag tänker på det), är så kasst som att använda låten "I love my bitch" fast till min hund. Det är dåligt. Riktigt dåligt. Men ändå.

She thinks she's soooo - phisticated

Ja, jesus. Tänkte inleda mina uppdateringar med att ladda upp låten "Sophisticated bitch" av PE, men det finns tydligen ingen video på den, inte ens live-inspelning. Måste böja mig för Youtube och laddar istället upp den här, eh, versionen... 

              

Jao jao

Datorn på för första gången sen i... måndags? Ja. Det är väl illa, eller bra, hur man nu väljer att se på det. Har haft annat för mig kanske, eller helt enkelt inte haft lust. Blir stressad och whack av att sitta vid datorn. Hm. Nu när jag ändå satte igång den, endast och bara för att kolla igenom de gamla Prag-bilderna, och då framförallt de andra klasskamraternas bilder, så är bilddagboken CP och funkar inte. Där har vi ju en hemsida som är skadskjuten.

Nåja, nu följer några uppdateringar, misstänker jag.

Hoj oj oj...

          
Detta, mina vänner, är peak of embarressment, tror jag visst. Fy katten. Ingolf, titta inte på det här om du inte vill utmana ödet. Eller gör det ändå. Jag vet inte. Hemskt och underbart på samma gång. Kolla i slutet också, när de gör the robot och ännu mer locking. Ojoj. Jag rodnar.
        
                

Smått och gott

Håhåjaja. Har varit dålig på att sitta vid datorn nu, får skärpa mig. I alla fall om jag ska anamma mitt nya skällsord, noob. Är lite trött och seg och kan, efter gårdagens snowboardande, inte böja nacken framåt. I övrigt leker livet, eftersom jag bara har ett akut skolarbete att syssla med. Grejer det. När jag gjort klart det kan jag nog ta både plugg- och ångestledigt några dagar.

Nu ska jag ta tag i mormonarbetet en gång för alla. Tilldelar mig själv dem sugigaste ämnena också. Ingolf måste hindra mig. Senast idag gick hon med på mitt erbjudande att skriva källkritiken. Jag säger varningslampa.
                   194529-154
Tror jag satsar på á natural i sommar, med blonda slingor. Pallar inte slänga ut pnegar på hårfärg var tredje vecka, speciellt inte när pengarna slutar ramla in.

Stuck in the 80's

Kika på denna bilden! Underbar. Var inne på http://www.mormon.se/ för att göra lite skolarbete, och deras hemsida är så pimpad så att det är inte sant! Allt går i en mjukt gul ton, som för att ge besökaren intryck av att det är en seriös sida. Till detta använder de bilder från det stora Amerika, misstänker jag. Stentvättade jeans och grejer. Cheesus.

Här är förövrigt deras svar på några av de allra största mysterierna i människans historia. Somliga kallar det crazy, jag kallar det convenient.

Har du någon gång frågat dig själv:

?*       Vad är meningen med mitt liv?

?*       Varifrån kommer jag?

?*       Varför är jag här?

?*       Vart är jag på väg?

Om du har det så är du inte ensam. De flesta människor har funderat över dessa frågor. Vi vill förstå den djupare avsikten och meningen med vårt liv. Utan ett syfte kan det dagliga livet bli tråkigt och tomt.

Lyckligtvis finns det svar på dessa frågor --- svar som kan ge dig ett syfte och hjälpa dig att finna varaktig lycka.

?*       Du är ett Guds barn.

?*       Innan du föddes levde du som en ande hos Gud, din himmelske Fader.

?*       Du kom till jorden för att lära dig bli mer lik Gud.

?*       När ditt jordeliv är över kan du återvända för att bo hos din himmelske Fader.



                  194529-153

Nu jäklarns!

Om vi inte ska dansa! Man lär sig inte egyptisk shimmy för inget, eller vad säger ni? Nej, säger jag. Ska bli tokfull också, haha. Inte mycket att meddela för dagen, för övrigt. Kan skryta med att jag á la mongo var ute och åkte längdskidor med snö upp till knäna. Och att jag vill åka snöbräda imorrn! Får ringa Priggles och kolla läget...

Om man ska vara klyschig och lägga till en dagens låt är valet såå lätt: Atmosphere med Fuck you Lucy. Lite arg hiphop.

"Do I sound mad? Well, I guess I'm a little pissed
Every action has a point, five points makes a fist
You close 'em, you swing 'em, it hurts when it hits"



                      194529-152
Är det bara mitt internet som är skalman idag? Tar tio minuter att ladda upp en sida. Suck.