Biiisarrt

Kolla in den här videon, helt... sjuk. Snor beskrivningen direkt från 1000apor:

DET HELA är surrealistiskt. Mamma och son i berg- och dalbana. Mamman skriker och tjoar och det gör sonen också. Problemet är bara att den feta ungen håller på att halka ur sitsen. Han skriker och tjoar i rädsla för sitt liv. Och mamman tror att han skriker i förtjusning. Det är som förväxlingskomedi, fast på riktigt.


            

Tu Vuo´ Fa L'Americano

Uppe med tuppen idag, rödbränd och förkyld. Tror banne mig det är 30 grader ute, och klockan är (var) bara nio på morgonen! Herrejisses. Antingen har Atlas tappat greppet om jordklotet, eller så borde vi förbjuda bilåkning för kineserna... haha.

Hittade i alla fall den här mördarsången på Youtube, från The talented Mr Ripley. Får den inte ur huvudet, och den är så... inte bra kanske, men kul. Riktigt billig jazz.


                      

Stureplans vackraste

Ni måste kolla in denna bloggen, så sjukt bra (mestadels i alla fall). Finns på 1000apor.se om inte länken fungerar: --> Stureplans vackraste. Här är några smakprov:






Så...

Nu funkar länken till min Skånekamrat Annas blogg! Det var jag som var puckad och hade skrivit http två gånger. Men nu så! Mycket läsvärt!

              image276

(Parantesen idag gäller att det luktat underligt i vårt kylskåp hela dagen, och nu har föräldrarna kommiit hem och tagit tag i saken. Tyvärr har lukten satt sig på något konstigt sätt, så det luktar i hela huset nu. Eller det kanske bara är jag? Som när man trampat i hundbajs. Det slutar aldrig lukta.) 

Åh fy...

Jag tror jag är sjuk. Förkyld. Har nyst typ hundra gånger idag, och näsan och bihålorna känns som insidan av en bikupa. Nein nein nein. Inte nu! Jag har ju inte varit ordentligt sjuk på ett år. Inte läge att bli sjuk nu. Fy. Ska häva Kan-Jang och se om det gör skillnad... Scheisse...!

Nu ska jag snart sova, allt i förebyggande syfte. (Ägnade eftermiddagen åt studieresearch och gjorde kortversionen av högskoleprovet: 1.7! Det är ju inte alls som det riktiga, men vafan. Positiv förstärkning och sånt.)

Allt är klart!

Och nu har jag tråkigt istället. Vad göra, vad göra...?

Tidemand och Lisa on it again (fast inte på det viset)

(Vad är det med min eskalerande bonnhumor? Måste hejda mig)

Hittade i alla fall det här gamla klippet på Youtube, som jag inte alls tyckte var så festligt första gången jag såg det. Nu kom jag dock på att bebisen skrattar lite som Lisa (på ett bra sätt!) och att sämtnivån är ungefär som de av Tidemands skämt hon började skratta till. Genast blev videon mycket mer njutbar, haha.

                   

Jäs jäs jäs

Ja, nu jäklar! Skriver diskussion (diskution?) på religionen, och fy katten vad dåligt det blir! Men jag gör det. Det är bra. Applicerar lite positivt tänkande nu, för mitt huvud känns som gråsten (smärtsam gråsten) och jag kan fortfarande inte bita ihop käken. Dessutom är jag grinig (ett privilegium man fårunna sig ibland). Lång dag.

Än så länge har jag kommit fram till att, ja. Grekisk mytologi är ICKE moraliserande. Men det visste nog alla redan. Får knappast pris fördet här arbetet.

 Anna och jag i Loond.

Kommer ni också ihåg?

Är det bara jag som kommer ihåg hur Anders Lundin brukade se ut?

                     image274
Det var fresh.

(Helt meningslöst inlägg, men orkar inte riktigt flytta mig in till mitt rum än... drar ut på det)

Äntligen!

Kom på att jag äntligen hittat en människa som jag kan använda beskrivningen "flamboyant" på. Now I must make him my friend... En rund bög (gissar jag hejvilt) med kajal och brottarlinne. Typ som han i Little Britain minus lädret. Härligt.
"Kan jag sitta här?"
"Vi får inte plats"
"Det är klart ni får plats, ni är ju anorektiska" Sagt med en elegant handviftning. Solklar! Nu gäller det att ha sehålen med sig när man är ute, så man kan haffa den här karaktären. Alltså: kajal, bög, FLAMBOYANT. Leta!

Blek personlighet? Neeeej.

Haha, ja rackarns. Igår lyckades jag och Sanna träffa en av de mest patetiska tjejerna jag mött. Full som en kastrull, men eftersom hon måste varit minst tre år äldre än oss så räknas det nite som en ursäkt (tyvärr). Hon såg mugly fugly ut, och trängde sig ner hos en kille som satt ute och rökte. Sen PANG! Seriebabblare. Höll en monolog som pågick minst tio minuter, medan han satt i försvarsposition och tittade bort, vred på sig och suckade. Hon pratade om hur dålig stil det var att folk inte kom ihåg hennes namn, medan hon la allas namn på minnet. "Asså, jag fattar inte varför. Man tänker att ett ovanligt namn som mitt borde vara lättare att komma ihåg än andras, men ingen verkar minnas det..." Bla bla bla.

Till slut hoppade Sanna in och sa "Uräskta, du har inte tänkt på att det kan ha att göra med personligheten?" HAHA. "Att jag har en blek personlighet, menar du? Tycker du det? Tror du det? Att jag har en blek personlighet?" (JA!) Herregud. Kan inte förklara, men hon var så sjukt jävla vidrig och ensam och jobbig på alla sätt att det var helt fantastiskt. Astri gillar.


                 image273
Student om mindre än två veckor! Lite kul, lite ångest.

Catcher in the rye-killen, nu

Haha, hittade det här klippet på 1000apor.se. Ett reportage från SVT om nån gammal snickare, men jag blir bara att tänka på killen i Räddaren i nöden av Salinger, fast svensk och 30 år äldre.


                        

Stavning, vad är det? #2

Oj, hittade just en ny favorit: angagemang. Den var också fin. De borde kanske aktivera Words stavningskontroll på bloggar. Eller så borde folk bara lära sig stava.

Stavning, vad är det?

Gud gud, sitter och läser vid datorn och snubblar på en blogg över ett brev någon skrivit. Med bästa stavningen av diskussion jag någonsin sett (tror iofs inte att jag har sett så många andra versioner än den): diskution. Kanske logiskt, på något underligt vis? Logiskt på ett Liftarens guide i galaxen-vis.

Voj voj voj

Vilken förnedring! Nja, men jo. Hemsk valsträning där jag lyckades med konsten att bli över. Inte så najs. För den delen är jag helt värdelös på vals, som det verkar. Bådar illa. Och Erika alltså! Lämnade mig i sticket! Ajaj.

Usch, hör mamma prata om nån grej som heter "färg- och formanalys". Önskar att det handlar om konst, men vet att det inte gör det. Hon vill bli "stilanalyserad" av nån käring som heter Kerstin. Hon kanske skojar, men njej. Jag blir bara lite orolig av att min mamma är så fåfäng ibland (för ofta), för jag tänker att när man blir äldre ska man ju acceptera sitt utseende (ge upp) och kunna gå ut i en bananhatt om man känner för det. Man ska bli rofylld och ful. Men inte mor min, inte.

Gammalt

Hittade just en liten video jag knåpade ihop för nåt år sen, och upptäckte att den är mycket sevärd!

                 

Blöhö blö, blöhö? Blö!

Vilken smörja! Eller ja, så illa var det kanske inte, men nog kunde vi alla spenderat de här två timmarna görandes något vettigare? Misstänker jag. En fråga som dök upp i huvudet under kvällen var "Varför drar alla gubbar in snor i näsan på det där obehagliga sättet?" Ni vet vad jag menar, riktiga snorsväljarljud. Fy fasiken.

Nu är PA helt färdigt dock.

image271
Smör är så sjukt överskattat, fy fasiken. En halv millimeter smör på mackan, sen räcker det. Eller förresten, mackor är så sjukt överskattat. Röstar flingor. Skit samma. På Engel gillar de smör. Eller feta människor. (Det ena kommer med det andra?)


Dagens

Sitter och fnissar för mig själv, för jag kom på att "greek mythology" är väldigt likt "geek mythology". Och det hade vi alla velat se, va?

Känns som att studiemotivationen inte slår i taket, precis. Självbelåtenheten gör det dock; tycker jag har varit jäkligt duktig de senaste dagarna. Vet inte riktigt varför. Post-mens, typ. Känns bra, i alla fall.

En till

Måste ladda upp en till grej när jag ändå är här. Såg nämligen en bild jag helt glömt bort när jag gick igenom "Mina bilder". Ville inte ladda upp den förut, men nu känns det som, vad katten. "Josse" lär väl inte klicka in sig på just denna bloggen. Hoppas jag.

             image269
Direkt från bilddagboken. Vet inte om jag behöver kommentera denna? Tror inte det. Hjälp!

ctrl+c

Halåå. Bloggar inte alltför mycket i dessa tider, och nu, när jag väl gör det, är det bara för att lägga upp ett kopierat inlägg från en annan blogg. Men det var så bra! Haha. Here goes, direkt från Alex Schulmans blogg på 1000apor:


             image268
Jag hittar den här bilden från igår och kan inte sluta skratta åt den. Det är brorsan och Linda Rosing som kramas och sen är det inget mer med det egentligen, men jag tänker på en utdragen rättegång. Det handlar om en vårdnadstvist och det är hårda ord i rättsalen. Vilda ankagelser, utbrott, mycket saliv som flyger. Och människor som hela tiden är mycket nära gråten. Under hela rättegången tvingas mor och son vara separerade. Och han saknar henne och hon saknar honom. Och så, efter två veckors vilt juridiskt krig, så är det dags för domaren att ge sitt utslag.


Mummel i rätten och folk som står framåtböjda över varandra och viskar hemligheter. Och så skrider juryn in i rummet, en samling nedstämda bödlar redo att märka människor för livet. Och där kommer domaren, all rise, och hundra stolar skrapar samtidigt mot golvet. Domaren tar av glasögonen, kastar en snabb blick på de församlade. Det betyder att vi får sätta oss ner igen. Och så slår han sig ner och prasslar  med papper, sitter tyst, som försjunken i god litteratur och så talar han. En kort sammanfattning av svårigheterna i den här typen av tvister och så utslag: Hon får behålla vårdnaden om sitt barn.


Nu upprört mummel! Något glädjetjut och mamman börjar gråta av lycka, kramar sin advokat och hulkar och skakar på huvudet, nej, hon kan inte tro att det är sant. Och så släpper de in pöjken i rätten,  fint uppklädd i matrosskjorta och blåvit mössa. Och mamma ser pöjk och pöjk ser mamma och de springer mot varandra mellan bänkarna och krockar in i varandra i en fantastisk kram. Och mamma lyfter upp pöjk och pöjk säger "mamma, mamma" och mamma säger "såja såja, allt ska bli bra".

Och där har vi bilden.


LUND

LUND LUND LUND! Lääägligt att åka! Och verkligen på tiden! Synd bara att min kassa skriker kyrkråtta, annars hade jag och Anna verkligen kunnat göra staaaden. 

             image267

Öststat negerhat

Förlåt för rubriken, vet inte riktigt varför. Men visst är de rasister i många öststatsländer? Jäkla stollar är de i alla fall, åtminstone en del av dem. Det har jag numera belägg för. Jag, Karin och Erika satt nämligen och zappade mellan kanaler igår, och på kanal nummer 767 eller vad det kan ha varit klickade vi in oss på en musikkanal. Från Makedonien. Med folkmusik. Bara folkmusik. Det är ingen idé att ens försöka beskriva, men de hade dansare i folkdräkter, ett husband med dragspel och klarinett och jag skrattade så att jag nästan kräktes. Stollar.

 Väldigt... Borat.

Förbaskat!

Eftersom jag, tydligen, inte svär längre (när hände det? samma ögonblick som jag lärde känna Erika?) får jag erstta svärdomarna med mjukisord, förbaskat och jäklar och helsikland. Skit går även. Jaja, känner mig bara så jäKla (ser ni?) sur. Skulle vilja ha en ak4:a och bara peppra ner flera pers just nu. Dels för att en kompis är en egoistiskt idiot som skulle slicka sin egen fitta om hon bara nådde, men också för att jag måste prata med jäkla Anita om förlängd kurs. Möte med djävulen. Kommer säkert inte få det, och då ramlar mitt psykobetyg i botten. Jag säger det, ak4:a, bam bam bam, och de är NO MORE. Skönt, va?

Blogg igång igen, tror jag, kanske, vem vet, jag hr tråkigt och har druckit mycket kaffe.

Ja, svek bloggandet när det blir vår. Hm. Inte äkta bloggarmanér. Skäms. Men ja, tyvärr är det ju inte direkt Kenza-många som sörjer över min frånvaro, så jag har solat utan dåligt samvete.

Känner mig tråkig och tom i huvudet, samtidigt som mina händer skakar som på en gamling på grund av för mycket koffein. Just ja, har en rätt festlig uppgift framför mig: skriva en hymn till kaffet. Kaffe, passionens dryck, kanske vore en inledning... hah. Får gräva djupt efter teaterapan inom mig. Eller inte så djupt alls, kanske. Den finns nog strax under ytan, om jag ska vara ärlig.

Äsch, vilket snicksnack. Jaja, jag är up and going igen för ett tag, tror jag. Kanske till och emd kommer på något festligt att skriva senare.