Reklamavbrott

Måste reklama lite för bröderna Schulmans nya hemsida 1000apor:

                
Det blir bra bara på grund av tantens dialekt, typisk akademiker övre medelklass.

Huh.

Mår illa och känner empati med Erika för hennes konflikträdsla, för nu kom jag ihåg precis hur det känns. Läste just ett mail från Ryskåsen, denna dam som jag försökt och försökt  (i alla fall sedan några veckor tillbaka) försvara, eftersom jag vet andra som påstår att hon är snäll snäll snäll. Jag ha ändrat mig. Tar tillbaka. Bugar och niger och ber om förlåtelse hos heliga madonnan. Hon är inte snäll. Inte mot mig i alla fall. Och inte mot Erika.

Vi backar bandet och tar om det som det lät från början, om än inte lika hätskt: Ner med Anita. Blä. Mår illa och känner mig nervös, för imorrn har vi psykologilektion. Blä.

                image265
Anita enligt mig, just nu i alla fall.

Hessehessehessehessehessehessehessehessehessehessehessehesse

Najs namn ändå. Hermann Hesse. Hermann är ett tjockt namn. Förtroendeingivande. Synd bara at han såg ut som en brännskadad, ond trollkarl.


  Om han hade sett ut mer som Kafka hade det varit trevligare. Även om Kafka ser ut som en alv, så är han en ganska stilig, mörkhårig alv...

Är det bara jag?

Sitter och försöker skriva klart romananalysen, men det går åt helsikland. Kjell är på utsidan och jag kan aldrig aldrig fokusera när det är någon i närheten av mig. Jag blir helt paranoid och konstig när det är någon som springer omkring bakom mig, jag får för mig att de försöker se vad jag pysslar med, eller tjuvläser. Klickar alltid ner internetsidor när någon går förbi, och upp med tomt Word-dokument. Inte för att jag gör något shady, bara för att jag blir stressad. De snokar. Herregud. Jag tillhör nog en sjukt egocentrisk generation, eller så är det bara jag som är hemsk.

Skrev detta inlägget snabbt som katten för att ingen skulle hinna se att jag bloggar.

              image261
Kom på idag att Tussen är jäkligt gammal. Hon går som att hon har en tennisboll mellan bakbenen. Lite åldersreumatism, kanske. Jaja, än är det lite liv i lådan.

En liten feminist vaknar i mig...

... när jag läser C G Jungs idéer om det omedvetnas arketyper. Lyss, lyss, och bli irriterade:

"Enligt Jung har anima en förkärlek för det fåfänga, hjälplösa, osäkra och planlösa hos kvinnan. Animus identifierar sig med män som är heroiska, intellektuella, konstnärliga eller goda idrottsmän."

Vi bugar och bockar, tack Jung. Är det de drag som är utmärkande för kvinnsen? Haha. Och omedvetet söker vi heroiska män som är bra på idrott.

                      image260

Astri sitter vid datorn!

Ja, där ser man. Men, a girls gotta do what a girls gotta do. Äntligen börjat ordentligt med romananalysen, och det går ganska bra. Slängkyss åt bror som är bäst bäst bäst på litvetenskap och tipsade om en skitbra dikt av Ekelöf som sammanfattar hela handlingen i "Stäppvargen". För att impa lite.

En värld är varje människa, befolkad

av blinda varelser i dunkelt uppror

mot jaget konungen som härskar över dem.

I varje själ är tusen själar fångna,

i varje värld är tusen världar dolda

och i dessa blinda, dessa undre världar

är verkliga och levande, fast ofullgångna,

så sant som jag är verklig. (---)

Lyssnar på Robyn samtidigt som jag skriver, och upplever nostalgi. Ja, i alla fall så mycket som man kan när man är 18. Men silvrig dunjacka. Det är nästan inne igen. Och ute igen.

                        

My my my...

Jag har inte gjort något skolarbete på hela veckan, varför bloggen inte heller uppdaterats. Ingen mening med att sätta på datorn om jag inte ska göra skola. Så känns det i alla fall. Är ingen idog dataspelare och websidor erbjuder ett mycket begränsat nöje. Hm.

Har just kommit hem från gymmet, megagymning. Innan dess var jag på extremt pretentiös jobbintervju, som jag nog inte ska säga något mer om (man vet aldrig vem som klickar sig till denna blogg).

Äsch, inget vettigt eller roligt att skriva. Jag är hungrig. Ska jobba med svenska C. Varför har jag en blogg? Såna här dagar undrar man ju.

               image259
Mina läppar efter att ha ägnat mig åt två av mina hobbys; dricka rödvin och bita sönder läpparna. Inte att rekommendera, som ni ser.

Just nu...

... är jag trött, börjar få migrän i ena halvan av huvudet, känner mig generad för andras skull när jag tittar på American Idol och fnissar åt att det finns en stad i Tyskland som heter Bad Boll. Badboll. Haha. Ska sova tidigt idag.

Den som söker skall finna...

Jag förströr mig fortfarande, och hittade nu på att leta i vår gamla garderob, där vi har allt från finklänningar till gammalt strunt. Har precis hittat gammalt strunt. För gissa vem som hittade sin gamla jeansjacka, anno 2002? Haha, jäss, som vi säger i Dalarna. Eller: de´ biiir!

Som vanligt med konstig hållning och stela fotoögon, men är inte jackan störtskön? Väldigt Travolta. Nästan en jeansskjorta, haha. Kommer ihåg att det var samma period som det var inne med jeansheldräkter, utställda.  
 

Klicka klicka

Håhå, sitter och klickar bloggar istället för att läsa om Hermann Hesse (även om jag hittade en recension av Stäppvargen som inleddes med orden "You get decieved by the title Steppenwolf. It's not a book about a 60's rockstar, or even about werewolves..."). Har i alla fall hittat en riktigt, riktigt underhållande sajt, efter mycket klickande, och måste rekommendera den. Började på Bloggkommentatorerna och klickade därifrån till Magnus Betnérs blogg och väl där hittade jag till slut denna länken.

Det är en självmordshjälpsida, med alla möjliga användbara tips. Kolla in Betnérs inlägg om saken, det var mycket bra, men kolla framförallt själva. Mina två favoriter hittills är dels tipset om att ta självmord genom att kvävas av jordnötter, och ett annat om att man kan smyga in på ett zoo på natten och bli uppäten av djur (förslagsvis lejon, tigrar eller hajar). Check it out!

                  image255
En bild från sidan.

Trött trött trött

Geh, vad jag är trött. Sömnig. Och då är hon ändå tjugo över tio. Senast om en timme måste jag ut och springa med hunden, för sen står autistiska barn på schemat (studiebesök med psykologin). Men jäklar vad seg jag är.

Har i alla fall hållit span på H&M:s grejer nu, men det verkar som att Stina Lee-människor varit uppe med tuppen och klickat till sig det mesta... Hittade en del grejer, men man tappar perspektivet när man handlar på nätet. Glömmer bort vad man har för smak och vad som klär en. När jag shoppar på nätet kan jag klicka ner vad som helst. Höll på att köpa ett par av de mest fugly sneakers på Caliroots förut, men ändrade mig i sista sekund. Nej, får satsa på live shopping imorrn istället.

 Tänkte ta ett exempel på fula skor, men hittade de här. Riktigt najsa! Hamnar inte på min skohylla, men ändå.

Låter tester avgöra framtiden

"Your answers suggest that you are not prepared to put up with being messed about with and are quite comfortable being direct with people, even if this upsets them. You may therefore find it frustrating working in an environment that is very polite and where upsetting people makes it harder to get things done."

Britter, step out of the way! Massor av test här:
http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/mind/index_surveys.shtml

Kultur, kommunikation och samhälle?

Jag har just hittat alla sanna kulturares dröm: en utbildning med fokus på kultur (litteraturvetenskap, yes), språk och samhälle. Eller det lät kanske inte som ett riot, men tror att det är riktigt fett. Sen kan man vidareutbilda sig till journalist, lärare (nej och nej) och läsa vidare om litteraturvetenskap. Tummen upp! Kan bli chefredaktör, hoho. Får ta över efter Maria Schottenius (DN:s kulturchef), hon lär väl trilla av pinn snart.

Nej, nu rusar jag iväg. Det var bara för att det vore så skönt att bara söka in till något program utan en massa förstudier innan, och fick nyss reda på att psykologprogrammet är så apsvårt att komma in på som man tror. Jag blev tipsad att göra högskoleprovet istället för att plugga upp det. Men tjena, har tyvärr mer skills i att mundiarréa än att göra bra ifrån mig på prov... Är rädd för samma sak som alla andra: att högskoleprovet ska bevisa hur det egentligen ligger till, dvs. I'm a nut. Snitt 0,2 typ.

              image253
Kan ju tipsa om att H&M har megarea imorrn. En annan är ju ledig och kan sitta och vakta på morgonen.