Dagens ämne: Avlägsna 80-talet från västerländsk historia

"Slå händerna i taket? SÅKLART! Ska vi riva hela haket? SÅKLART!" Det är Petter och med honom 90-talet på comebackturné på min topplista just nu. Läste nyligen i DN att 90-talet är inne igen, så då är det ju okej. Britney och Aqua och Shaggy. Hippa igen. Vem kunde trott det?

Det är ändå konstigt hur mycket fräschare 90-talet känns jämfört med 80-talet. Det brukar ju vara en allmängiltig regel att ju äldre desto mer åtråvärd vad gäller tidevarv. Nja, kanske inte. 70 hellre än 80 i alla fall. 60 hellre än 80. ALLT hellre än 80-talet. Förstår inte hur det årtiondet kan genomgå en renässans as we speak. Mina barn ska i vilket fall aldrig få ha luddiga svettband, benvärmare och metallictajts(?).

Visserligen finns det somliga ljuspunkter med the 80's. Inte alltför många då. Vi har MC Hammer och Flava' Flave. De är lustiga och buskis, men det hjälps inte. 80-talet måste begravas!

Från och med denna dag avsäger jag mig allt som har att göra med 80-talets populärkultur. Hiphopen gills inte, men allt annat måste jag lägga ed på att aldrig tillåta mig att associeras med.





                                              194529-48