Missa inte

Just som vi sitter här visas reprisen av en dokumentär vid namn "Megatumör" på kanal 5. Tänkte bara tipsa. Kolla nedan vad den handlar om:


Jäs jäs jäs!

Äntligen, äntligen! Skrev precis klart min recension av Ett dockhem! Jässss. Den skulle varit inlämnad v. 51, så förstå min lättnad. Snärtig blev den också, även om jag inte riktigt kunde bstämma mig för om jag skulle gå all way med Svenska Dagbladet-ton och vara korrekt, eller lite mer hipp Aftonbladsskribent. En blandning, men det får Britta tåla. Nej nu, känner mig uppiggad! Och mina händer darrar, så det är nog dags att gå och äta frukost. Sen promenad och efter det gym. (Jässs)

Jag och Karin gjorde second hand-rundan, och där hittade vi lite smått och gott. Kunde inte låta bli att köpa unsigned truckerkeps...
  ... och en sjal...   ... och en väska...   ... och ett stort, blommigt linne...  ... som nu är ett kort, blommigt linne...

The office, igen

Huga, borde göra klart svenskan nu, men sitter istället och kollar på Youtube. Hittade ruggiga gamla filmer med Velvet Underground, korniga och psykadeliska som de sig bör. Det jag roat mig med de senaste minuterna är dock mer mer mer The office UK, så sjukt bra. Tyvärr är klippen som ligger uppe inte de allra bästa, men det här gillar jag:

                      

Jag önskar att jag hade trädgårdsskills...

... så att jag kunde hålla mig ute, men ändå göra något vettigt. Jag vill inte bara gå en promenad för att vara ute, jag vill få något gjort på samma gång. Att påta i trädgården vore perfekt. Kanske plantera, eh, sommarens blommor? Vad vet jag, ingenting. Ska lära mig att brodera och påta i trädgården innan jag fyllt 40, för nånstans måste man ju byta intressen. Syjunta vore fett att vara med i, haha.

Ibland tycker jag att det är lite synd att könsrollerna blivit så utjämnade de senaste åren. Min mormor och min mamma har mad skills i brudgrejer, men jag kan knappt sy en kjol. Snickra kan jag inte heller. Det enda jämställdheten har gjort är att göra oss okunniga, blir slutsatsen. En förmiddagstanke.

                      image246
Laga mat kan jag i alla fall, även om soppan blev gul istället för röd.

Lite äckligt

Tänkte skriva ner i alla fall en av de underliga tankar jag hade under resan till och från Bergen, en av många alltså. Långa resor ger liv åt shady idéer, som det verkar. Det jag funderade på var hursomhelst uttrycket "lite äckligt". Inte "äckligt" utan "lite äckligt". När man blir äcklad eller känner sig illa till mods av något som egentligen inte är frånstötande. Typ som... bruna prickar på bananer. Inte äckligt, men lite äckligt. Eller människor, som bara känns oförklarligt frånstötande. Som Agneta Sjödin eller Adam Alsing. Ja, det satt jag och funderade på när jag åkte bil med mina föräldrar. Si där.

                  image245
Lite äcklig.

Skit-Hemköp

Har varit uppe och jazzat ett tag nu, och i brist på vettiga sysslor bestämde jag mig för att börja tillaga den bortsj jag ska bjuda på imorrn. Jajamensan, bara att börja skala rödbetor. Men! Inte vanliga, fina rödbetor. Nej, jäkla Polkarödbetor! De är randiga, vita och röda! Skitfult. Soppan kommer att se ut som minestrone på burk utan den röda färgen... Sjuka prylar de säljer, alltså.



                   image244
Nytt påfund alla bortsjälskare bör akta sig för.

Introspektion

Huga, hade ett ögonblicks distress nyss. Kände mig modfälld för att Anita är... otrevlig. Läste vad hon svarat på en uppgift som jag gjort, och där hon mer eller mindre skrev att jag var ett nöt ("Det finns 35 elever i klassen, och alla har olika behov. När jag går igenom något på lektionerna håller jag undervisningen på en nivå över grunden."). Ja, sen hjälper det ju inte att jag är sjukt känslig. Jag har fan PMS konstant. Jag tolkar in en massa grejer i allting, vilket resulterar i att jag blir ledsen, arg, besviken osv. Och det är ju inte bra. INTE bra. Glad ska man vara.

Nåja, blev uppmuntrad när jag insåg att jag haft rätt flax i skolan ändå, och Linköpings universitetskatalog lyfte definitivt upp mig (tack du, som skrivit den), eftersom det står att man inte ska tänka så mycket på de gamla antagningssiffrorna, eftersom det varierar jättemycket. "Så sök!" And I will. Om två år kanske. Måste plugga och jobba en massa först. Någon som är intresserad av att slita i Norge nån gång i framtiden? Runt 2010.

Blev även muntrare när jag såg att Anna svarat på min förfrågan om Lund. Snart bär det alltså av till sydligare grader! Jag förväntar mig alkohol, regn och Köpenhamn.

 Avslutar det här inlägget med mer Mackan. Han är såklart fortfarande blind, men jag tycker att man börjar se ljuset i tunneln...

Vet ni en sak?

I Norge har de INTE en skylt vid rondeller där det står "Max 8 varv", som man kunde tro. Nix. Det de faktiskt har, otroligt nog, är skyltar innan man svänger in i rondellen som visar åt vilket håll rondellen går. Helt jävla sanslöst, de tigger ju verkligen om det. Clockwise. Hur svårt kan det vara?

En annan sak med Norge, som de har i alla affärer och kiosker är en grej som heter Kviklunsj. Det är tydligen någon slags kexchoklad. Och det är väl okej. Det är bara det att designen gör att det ser ut som såna där vita kakor som FN delar ut i flyktingläger, såna multivitaminkex. Kolla in:
 Tacka vet jag svensk layout i alla fall. Vi kan det där med smältande choklad och rinnande kola och grejer. LITE lockad vill man ju känna sig, ändå.

Uppe med tuppen

Nja, nästan. Satte klockan på nio, men snoozade till kvart i tio. Jaja. Har i alla fall inlett dagen med wasa sportknäcke, te och kaffe, en sund pre-joggningsfrukost. Insåg nämligen igår att jag blivit rundare om magen, när jag provade en klänning som tidigare suttit som ett smäck. Huga. Så nu blir det panikträning i några dagar, innan jag glömmer bort hela incidenten med klänningen...

Pratar förövrigt norska i huvudet numera, eftersom mor beställt ner DN till Blekinge, så att jag blir tvungen att skaffa fram egen lektyr, dvs. den ständigt återkommande norska Cosmo. Istället för om säger jag vhis, istället för bara säger jag kun, osv. Nu är den dock äntligen färdigläst, jag avslutade med en artikel om olika övningar man kan göra för att slippa luftiga magar, med flera bilder på en glad kinesiska som låg i pruttposition. Ja, herregud,,,


 Jag kände mig nog klyftig när jag tog den här bilden.

Gammal

Var inne på bilddagboken och kollade på allas festbilder, påskafton var tydligen dagen att festa i Ludvika. Där ser man. Nåja, jag spenderade den kvällen med att vara grinig och ligga och läsa i en tältsäng, inplacerad tätt intill mina pärons riktiga sängar på ett tråkigt hotell i en stad utanför Oslo vid namn Hönefoss. Jamen.

Hursom, det jag ville få sagt är den vanliga gamla visan, nämligen att vi börjar bli till åren. Var som sagt inne på bilddagboken, och tittade där under rubriken "Senaste besökare". Flera olika, de flesta runt 87-90 (födelseår), men så plötsligt... -96! Skojar du med mig, liksom? 1996. Och de är inte så jäkla små. De är ju elva, going on tolv. Helt sjukt. Detta i samband med norska Cosmopolitans (Jag kommer nog att återkomma till denna damtidning, det var så sjukt länge sen jag köpte och läste en sån) artikel om hur man på ett tidigt stadium förhindrar rynkor (vatten och fuktkräm) gör ju att man blir nojig. Ga-mal!

Som en parantes kan jag säga att jag saknar min vän Anna, och att jag planerar att ta ett sista minuten till Lund om några veckor, och äntligen äntligen skolka lite skola, haha. Ska bara meddela Anna om mina planer först.

Mackan är ju blind

Glömde nästan bort mitt bildtema! Mackan är ju såklart fortfarande blind (även om det börjar se ut som att jag kommer att hitta ett botemedel, eftersom jag börjar få slut på Mackan blundar-bilder), men han är glad också.

          image239

Vad tycks om min nya design? Astri gillar.


Treanger du en ny kaeresta?

Tjillevippen, hemma igen från Norge och alal jävla berg. Helsikland, vad mycket berg det är där. Jag hade inte riktigt fattat det, men det är berg, berg och berg. Sjukt fint, men otroligt oåtkomligt. Mor retade gallfeber på mig med jämna mellanrum när hon hela tiden vände sig om under den otroligt långa resan, bad mig stänga av musiken (har i princip bara lyssnat på Feist och Regina Spektor under den sammanlagt 24 timmar långa resan, gud vet varför) och sedan sa: "Titta, Astri, vad fint!" Och gissa vad? Det är fint, skitfint. Fjordar och berg och grejer, små hus i dalar. Men en annan blir lite mätt på det efter ett tag. Inte mor dock.

(Rubriken till inlägget kommer av att jag under hemresan läste norska Cosmopolitan, och de enda nya orden jag lärt mig är typ kaeresta och smuk)


Pedagogisk hårfärg

Ja, jäklarns, det blev bråttom med förra inlägget. Min försening gjorde att jag missade en micket micket viktig scen, där det visar sig att Rasmus har lite problem med potensen... Ska nog gå in på SVT play och kolla in det, haha.

Sen dess har jag ägnat mig åt ännu en Blondinbella-kur, fast på mitt eget vis. Hittade billig hårtoning i min färg, så tänkte förstärka färgen medan jag väntar på dollars att köpa ny. Funkade hyfsat, ser lite fräschare ut. Det trista med det är dock att duschen kommer att se ut som Stockholms blodbad de närmaste tvättarna...

Det var sjukt länge sen jag tonade håret, senast måste varit i femman eller sexan. Herrejisses. Det var i alla fall en otroligt pedagogisk bruksanvisning, med både bilder och lite småroliga kommentarer instuckna. Det, och det faktum att handskarna var minismå, fick mig att känna mig gammal. I ain't twelve no more.

Off to Bergen

Geh, sitter och försöker avsluta hemprovet, och ska skriva diskussion om transfetter. Känner att jag blir sådär jobbigt hälsofascistiskt, typ "they should know better". Men ärligt, taskigt att få en hjärtattack för att man inte haft vett att förstå det dåliga i att trycka i sig slabbkäk all day och aldrig motionera. Äsch, lite trött.

RATS! Ser att Andra avenyn redan börjat! Astri springer.

Pyjamas, vi som minns

Kände mig allmänt stressad och bedrövlig i några minuter nyss, men så satte jag mig och printade ut 20 sidor om narcissistisk personlighetsstörning så känns det genast mycket bättre. Som att jag har gjort något. Hm.

Tänkte i alla fall muntra upp mig med något roligt youtube-klipp, och funderade på grejer man tyckte var a riot när man var yngre. Så slog det mig - Pyjamas! Tv-serien som sändes på ZTV (ja, riktiga ZTV, vi som minns) med snubbarna i Hey Baberiba som gick i lite Hassan-tema. Det, om något, tyckte jag var riktigt festligt. Så lyssna, titta och njut (kanske lite i överkant, men alla var väl buskis när de var små)!


                     

Organisk kemi?

Jäklar, det går för snabbt att radera ut information just nu. Hela kemibiten är helt väck.  Det är riktigt illa, speciellt som jag ska skriva klart både hemprov och labrapport idag. Förutom otroligt dåligt minne har jag även killing head ache och en total oförmåga att skriva på tangentbord (har ni också såna dagar ibland? Fingrarna känns som gråstenar som trycker ner alla tangenter på en gång).

Känner mig ändå ganska BELÅTEN, jamen. Har hittills bara fått trevliga resultat tillbaka på alla grejer, så lite närmare mitt mål är jag allt... Hm. Ska lyssna på Aimee Mann och skriva om estrar nu...

 Mackan är en blind, kär flicka.

En bibliofils erövringar

Ojoj, inledde dagen med att sanera rummet, så nu är det slut på min deppfas. Rena sängkläder muntrar upp, som Blondinbella kanske skulle sagt.

Tänkte ägna inlägget åt att presentera mina snattskatter i min bokhylla. Det har nämligen blivit så, många gånger, att jag av olika anledningar "glömt" att lämna tillbaka böcker till bibliotek... så här följer min svarta lista:
- "Stolthet och fördom", Jane Austen. Från skolbiblioteket på Kyrk, valde att inte lämna tillbaka den av uppenbara skäl.
- "Kalasjnikov", Marcus Birro. Även denna från gamle Pers skattkammare, men att jag fortfarande har den hemma beror mest på dåligt minne kombinerat med lathet. Ingen höjdare.
- "Candide" , Voltaire. Från Spyken. Tog den för att det är en klassiker som alltid är bra att ha. Bra stöld.
- "Pappa Goriot", Honoré Balzac. Stulen direkt från Brittas privata stash. Mest för att jag var lite avogt inställd till svenskan at the time.
Tror faktiskt inte att det var något mer vettigt, bortsett från tjugo skolböcker som jg glömt lämna tillbaka. Vad har ni tattat från skolan?

Världens tråkigaste bloggare...

Jisses, hittade just den mest värdelösa bloggaren! Han har en blogg som handlar om hur mycket han avskyr modebloggar. Ja, inte så mycket mer än det. Ibland verkar det som att han skriver inlägg där han driver med Blondinbella, och kallar sig då "Blondinberit". Vilken fullträff, liksom. Nej, här har vi en kille som inte ska syssla med ironi.

 LÄNK >>>>www.vastertorp.blogg.se

Little people

Så fort jag postat det förra inlägget kom jag på en grej som jag måste skriva om, så det blir ett till nu direkt. Jag och Priggles var nämligen och tog en runda på stora staden, och gick in på Pingstkyrkans loppis. Det var mest bara crap där, inget vettigt alls. Vi hittade dock en sjukt läskig grej: kryckor gjorda för en treåring! Jag skojar inte, dem gick knappt upp till knäna på mig! Så jävla vidrigt! Vilken treåring får gå med kryckor efter att ha brutit benet? Känns det inte mer naturligt att skjutsa omkring den i en barnvagn eller go africa med bylte på ryggen?

Kanske tillhörde kryckorna inte alls ett litet barn, utan en liten liten vuxen? Kanske finns det en version av Mini-me i Ludvika? Jag har aldrig sett någon, men det vore väl å andra sidan inte så konstigt, om han bara når upp till knäna. Håll ögonen öppna, Ludvika-bor.

Voj voj voj

Det är liv i lådan hemma hos mig just nu. Min mor och Kjell, mest min mor, har beslutat sig för att bjuda upp till stort partaj imorgon, med diverse gäster (hälften föräldrar till folk jag känner). Så ni kan ju haja vilket rabalder det är nu... Det är en jäkla massa mat, speciellt komplicerat blir det eftersom de, fortfarande mest min mor, bestämt att det ska vara orientaliskt tema. Falafel hit och falafel dit. Mor min får snart magsår, och jag med. Kjell har både ett X och ett Y, och klarar sig därför oskadd. Kvinns blir alldeles för lätt uppstressade...

Hörde ett roligt skämt idag, med tanke på falaflar! Det var det mest osmakliga jag tror att vi kommer att få höra på en amerikansk talkshow, någonsin. Will i Will & Grace säger detta i protest mot för många inneboende:
"There's so much hair in the bath tub, I'm sure any second now it's gonna ask me if I want a falafel"
Är inte det riktigt illa? Vi gillar, vi gillar.

         image231
Mackan är fortfarande lika blind som Stevie Wonder. Taskigt.

Min hund Siv och jag

Försöker undvika att tänka på psykologin, och sysselsatte mig därför med att kolla på, eh, ja, kennlar (det klingar illa). Tidigare ville jag ha en basset hound, så jäkla feta, men har ångrat mig nu, eftersom de är sjuka spår- och jakthundar. Går knappt att ha lösa, som det verkar. Hursom, hursom, bäst som det var hittade jag den här bilden på en bassetkennels hemsida:

                    image230 
Haha, började skratta. Är det hundarnas eller ägarnas namn? Håller tummarna på det sista alternativet, men man vet banne mig inte med de där uppfödarna. Kan de döpa en hund till Stardust #2 kan de väl döpa den till Siv. Gamla goa´ Sivan, liksom... Dennis, haha. Nej fy.

UPDATE: Haha, mina värsta farhågor är besannade, såg det nu! Banne mig om det inte är hundarna som heter så, om det inte är en brud som heter Dennis och två män som kallas Siv och Kicke. Ja, jävlar.

Feng shui

Försöker med en lite rogivande layout, eller ja, layout, svart och vitt är väl inte så kreativt. Vet dock inte om jag tycker att det lyckas, får mest flygplatskänslor... Som att om man gick över min blogg skulle det eka. Och det skulle lukta konstigt av plast och miljöförstöring, om bloggen kunde lukta. Hm. Får vara såhär ett litet tag i alla fall.

              image229
Mackan är blind, men kan öppna öl med snusdosa ändå. Vi applåderar honom. (Upptäckte att jag har lots and lots av bilder på Mackan där han blundar, så detta kanske blir ett stående inslag)


PJO! (läs: pew)

Ja jävlar, som Verner i ottan säger lite då och då. Nu har jag skrivit nästan en sida med bara snicksnack. Tillfredställande. Nja. Men jo. Med tanke på min despair för några timmar sen är det ju uppåtjack.

Är lite i valet och kvalet om jag ska ut och springa nu eller inte. Vet att om jag frågade Ingolf skulle hon säga "ja, för bövelen", fast hon själv (hypotetiskt) ägnar eftermiddagen åt att titta på Grey's anatomy och ANTM. Humhum. Men med all syre i luften kan man väl knappt låta bli, eller? Nej...

             image228
Mackan fortfarande blind. Haha, kanske kan bli en riktigt grej av det här, ska se hur många bilder jag har.

Bussresor och jobb

Gesh, kom hem för en stund sedan efter att med ett maniskt leende på läpparna tryckt mitt CV i händerna på diverse golvetjobbare. Inga chefer har jag fått träffa, men det var nästan skönt. Förstår inte varför, om jag ändå bara ska lämna CV. Det är väl kanske bra om man lyckas göra nåt long lasting impression, men för att göra det lär man ha på sig clownkostym och komma incyklandes på en enhjuling, så många ungdomar som söker jobb just nu. Hm.

Förövrigt har jag fått beskedet från min mor att jag, moi, ska åka BUSS hem från Oslo, efter besöket i Bergen. Säger som en annan neger: SAY WHAAT?! Hur lång tid tar inte det? Fy fasiken. Kommer säkert hamna bredvid Runar eller någon annan kristen blondin. Mina knän och armbågar kommer att vara lika böjliga som kålrötter, ungefär. Allt för mina kära bror, som det verkar. Nja, men de har redan bokat sängar nu. Men det är ju inte direkt Gudfadern: "I'll make you an offer you can't refuse". Först tolv timmar i bil med päronen, flänga runt i både Oslo och Bergen, och så hem med en jäkla Säfflebuss.

             image227
Mackan blind. Psykologin går micket dåligt. Micket micket dåligt. Ska be mor min om hjälp, i den mån hon kan.

Blä

"Jag släpar som en dragg över världens botten" som Tranströmer skrev. Så känns det just nu. Blir banne mig självmordsbenägen en vecka i månaden. Är det rätt och riktigt, frågar jag mig. Nej. Blä. Vill bara ligga i min obäddade säng och stirra in i väggen, men jag har skola att göra. Blä. Usch och fy.

Det värsta med di hele är att det kommer att vara helt väck om några dagar. Eller, det är ju festligt också, såklart, men samtidigt gör det hela min känslostämning nu banal. Som att det inte räknas för att det är hormoner.

Nej, nu får jag skärpa mig! Upp till kamp, bröder och systrar...

Inga andliga vibbar

Kom hem från spinningen för en stund sen, bara jag och Mähler som var där (vilket iofs inte är såå stor skillnad från hur många vi brukar vara, hah). Trampade till nya skivan, galen blandning av musik. För att nämna några är det låtar av The Bangles, Bruce Springsteen, Eric B and Rakim och Jens Lekman. Multikulti, men Astri gillar.

Insåg för en stund sedan hur totalt icke-andlig jag är. Eller snarare hur jag hela tiden glömmer bort hur stor roll religionen spelar i en del människors liv. Satt och åt mellanmål och läste, i brist på annan lektyr, DN:s TV & Radio (inte det mest spännande, men I've had worse) och såg där ett program som ska gå i tvåan nån gång nästa vecka: "Trons Europa". Första tanken var sorgligt nog: "Vem fan är Trons (tänk Tråns)?" Är inte så bevandrad i historia, och fick en bild i huvudet av nån gammal vikingaking. Kick ass Trons, liksom. 

Som sagt, speciellt andlig är jag inte. Hm.

                        image226 

Vad du missar när du sover

Igår natt gick den här fina rullen:

Cocoon - Djupets hemlighet
Amerikansk science fiction från 1985.
Art, Ben och Joe är tre vanliga pensionärer som gillar att simma i närheten av äldreboendet där de bor. De är dock helt omedvetna om att poolen där de simmar har en utomjordisk koppling. Sällskapet måste till slut välja huruvida de vill stanna på jorden eller resa iväg i oändligheten med utomjordingarna.

Ledsna för att ni knoppade natten ut?


Två sanna påståenden:

1. Jag har skickat ut en jobbansökan (ja, bara en, men det blir fler...)

2. Jag har blivit addicted to bröderna Schulman (
www.vf.se)

Så att, ja... 

                      image224
Där har vi dem. Inte så stajlish, men desto roligare. Favoriten är Calle, utan tvekan. Lite mer finlir.

Fan..

Läste just Mählers uppdatering om sommarjobb. Blir bara arg, á la Roxana i Andra avenyn. Jag ska fan fylla ett paraply med cyanid och sticka ner alla jävla ungdomar som är s snabba och hurtiga med sommarjobb! Så ska jag själv strolla in på Hemköp nån gång i maj och slänga fram ett CV skrivet på en servett och bli anställd på sekunden. Fan också.

Check!

Astri är duschad, dansad och inte övningskörd, men hon har övningskört (låter bättre på det viset). Vi skulle lära oss kamelen på dansen idag (låter som en dagisövning, Kalle Kamel) och det gick väl sisådär. Ska öva lite hemma, men tyvärr har jag inte egyptisk folkmusik i min skivsamling...

Fortsätter att vara chockad över hur glad min lärare är i sig själv. Vi har såna stora dansspeglar i lokalen, och det enda hon gör är att spana in sig själv. Egoorgasm varje lektion, i princip. Ja, jag umgås inte med henne på fritiden, så hon får göra vad hon behagar... Men det är Narcissus-varning.

Inget annat spännande att förtälja. Min väska blev snodd på Trädgårn, men det var inte mycket att gråta över. Bara min gamla skruttmobil (ska få en ny nu, jäs) och 50 spänn. Jackpot. Glömde både leg och kamera hemma, annars hade det varit värre.

 Nu är det ju vår i alla fall...

Avoiding frågan om avgasers påverkan på miljön...

... och letar efter något roligt att påpeka, en söndag som denna. Hittar det i DN kultur i bioannonserna:

För det första: Vad säger ni om en ny Rambo-film? Han är ju inte den piggaste liraren, Stallone, men jag kan gilla det ändå. Som de säger: "It's better to burn out than to fade away". Ord upp.

Den andra grejen som fått mig att fnissa två frukostar i rad nu är annonsen för "Iskariot", vår nya maffiafilm. Som ni kanske vet har omdömena varit inte jättebra. Ganska kassa, faktiskt. Inte helt otippat heller. Hursom, reklamarna har ändå försökt ge läsaren intrycket av att den har varit poppis bland kritikerna genom att förvanska recensionerna, och ta små små brottstycken av dem. Det hela resulterar i att det låter som ett omdöme från skolan, typ "Gustaf jobbar på bra i träslöjden". Lyss, lyss:

"Jacob Ericsson och Gustaf Skarsgård gör bra ifrån sig" (Inte helt säljande, eller?)
"Bra skådespeleri"
"I samma anda som boken ´Snabba cash´"
"Det är spännande, snyggt och välspelat..."
"Klart sevärd"
Min favorit: "Micke Nyqvist utmärkt..." Varför punkterna? Inte någon förhöjande effekt, direkt.
 
                      image222
Gustaf gillar vi dock.

Usch

Dålig dag idag. Allting känns tråkigt och jobbigt. Hugaligen. Vaknade för några timmar sen och var tokstressad. Vet inte riktigt varför, men det kändes som att jag slarvat bort hur mycket tid som helst till att göra nada, och nu skulle jag straffas. Har alltså suttit en stund och gjort naturkunskapshemprov, med dåligt resultat. Usch. Måste duscha, övningsköra och dansa. Och det känns väldigt jobbigt och omständigt och onödigt. Nästan så att man önskar att man var en grönsak. Då hade jag i alla fall fått dega hela dagen. Hah.

              image221


Att känna empati...

...lärde jag mig nyss, när jag kollade på den här videon. Känner verkligen med journalisten, haha.


         

Ich habe ein twisted mind, ja

Hade Freud sagt om han applicerat drömtydning på mina vrickade sovfantasier. Inatt drömde jag att jag blev anställd som pinuppa av en fotograf, men han var egentligen bara... ond. Han stängde in mig och den andra modellen i sitt hus och tände eld på det. Klarade mig genom att hälla vatten på elden, men hann inte få med mig alla mina kläder (ni skulle sett min garderob, bara 50-talspinuppakläder), bara tre par skor. Hm.


                           194529-219
Ja. Treafest ikväll med frågetecken på hur många besökare det blir. Äsch, ölfylla.


Update: Treafest inställd på grund av, ja, hög hyra och dåligt med förköp. See you at trägårn istället.

Jag har (av misstag) tagit kort på Crocodile Dundee

image218

Nej, nu jävlar. Jag har blivit korsfäst, om man ska tro mina axlar. Blir handikappad av att sitta vid datorn såhär länge.

Jag ska nog bli popmusiker, trots allt

Nej. Men jag sitter just nu och gör bögtråkigt projektarbete, dvs. klistra in bild i paint, ändra storlek, beskär, spara, gör om. Gånger hundra. Samtidigt är det monotont, och det är ju alltid trevligt, jämfört med essäer om Kierkegaard och diktanalyser. Brain off, hands on.

Hursom, anledningen till att jag ser framför mig en karriär som låtskrivare är denna enkla: tryckte fel (tydligen mer komplicerat arbete än man kunde tro) och klistrade in direkt, alltså control+C. Texten som dök upp var denna:
"If you are keen to stick around for a while and imbibe the friendly atmosphere"
Det egentliga sammanhanget är en text om Christiania som ska finnas i vår broschyr, engelska versionen. Ganska trist och oromantiskt alltså. När den här textsnutten dök upp på blank page så blev den plötsligt mycket mer betydelsefull och DJUP. Minus ordet imbibe, som väl ingen kan tycka är romantiskt. Det låter som titeln på en indiepopskiva, annars.

Summan av kardemumman är att vem som helst kan skriva låtar. But don't tell anyone.

Åter till mitt monotona arbete.

Genomtänkt?

Fortsätter mitt idoga uppdaterande, men bara därför att jg just la vantarna på en mycket speciellt tidning, nämmeligen "KY-guiden". Den har säkert trillat ner i era brevlådor också, tycks handla om vägen till att bli ingenjör. Om ni faktiskt har den, ta då upp den och lukta på den! Den luktar precis som hockeykorten gjorde! Jag fick en omedelbar nostalgitripp, och plötsligt verkade det mycket mer tilltalande att bli ingenjör. Eller ja, i alla fall att inte slänga tidningen med en gång. Ett knep, eller vad tror ni?


                          image217

Parantes

Som en parantes i mitt febrila uppdaterande kan nämnas att apelsinerna börjat tappa stinget. Vi ser fram emot en långsam övergång till vårigare frukter, par example Granny Smith. Må väl.

                               image216

Ett schema, säger Lindström

Jag vill göra ett schema för framtida händelser, eftersom jag tittade på "Vad är en människa?" och lärde mig att man kan avlasta hjärnan genom att skriva listor. Inte så otippat kanske. Lindström är för övrigt FULL OF HIMSELF. Han är intresserad också, men mest av sina egna tankegångar. Avbröt sin intellgenta gäst konstant för att sno slutsatsen av henne. Fy.

Avlastning av hjärnan följer nedan:
- Naturkunskapshemprov, inlämning nästa vecka
- Psykologihemprov, -II-
- Fixa med syven
- Fixa med Leif
- Översätta PA till inglés

Eh. Inte mycket till avlastning. Vi har inte mycket att göra nu alls. Varnar er ock för att slappna av. Jag tror att vi har all anledning att vara misstänksamma. Lärarna planerar något. Snart blir det blitz krieg!

Hur ser en poppare ut?

Alla bilder jag hittar på bilddagboken föreställer bara tioåringar med kajal i ögonvitorna. Eller konstiga tjejer med serial killer-minen. Måste ju hitta inspirationskällor till min outfit! Tänkte ju vara nedtonad poppare, men eftersom jag ser ut som en kaviartub (?) i polotröja sprack den planen, haha. Hm, undrar om bror min har några lost treasures... Det jag saknar mest är en palestinaschal! Då hade det andra kommit av sig självt.

Medan jag funderar kan ni underhålla er med Mick Tålbott:
          

En (mar)dröm

Varnar härmed alla balarrangörer! There will be snow på dagen D. Åtminstone om jag är Alison från "Medium" och drömmer sanndrömmar.

Drömde nämligen att hela kalaset var utomhus, och det var dukat stora, fina långbord på skolgården. Fint fint fint. Trubblet var bara att det snöade. Jättemycket. Vitt och blött. Vi var tvungna att flytta hela kalaset till gympasalen. Inte lika classy.

Inte nog med det, det var en massa byggelever där också, och ni skulle sett hur dem betedde sig! Det var nämligen dem som fick hugga in på krubbet först, men de hade inga manners att tala om. Var som apor, välte omkull alla bord och hade matkrig. (Kanske är det mitt undermedvetna som tar sig friheter i sömnen och visar upp alla mina hemliga, omedvetna fördomar?)

Så, ha inte balen utomhus, för det kommer att snöa, och bjud inte in några fler byggare. De bara förstör.

             image215

Projektion

Igår var jag, inte helt ovanligt, riktigt grinig på morgonen. Jag kände att jag var tvungen att få utlopp för mina känslor, och valde min mor som offer. Började med att vara allmänt gnällig och muttrig, som en annan farbror, men avancerade sedan till att faktiskt planera elakheter. När jag skulle välja musik för morgonen kände jag mig nämligen så rättfärdigt sur på henne att jag bestämde mig för att spela det som hon skulle ogilla mest.

Nästa steg var att räkna ut vad som skulle vara mest irriterande för henne att lyssna på. Efter en stunds fundering hade jag skurit ner alternativen till två: Madonnas "Like a virgin" eller Public Enemy's "It takes a nation of millions to hold us back". Madonna därför att det är musik som verkligen inte tilltalar min mor, med åttiotalsbeat och effektfulla körer. Tyvärr tilltalar det inte mig heller. Had to go with PE.

Ja, en liten berättelse om hur min hjärna fungerar klockan sju på morgonen.

                    194529-214

 

Text-TV say what?

"Hells Angels försökte mörda Jagger



Mick Jagger skulle ha mördats av Hells Angels 1969. Ett oväder räddade honom från attentatet. Det avslöjar en före detta FBI-agent i ett radioprogram i BBC.

Männen planerade att ta sig in sjövägen till Jaggers hem på Long Island i New York. Deras båt välte dock i stormen och samtliga föll i vattnet. Motivet ska ha varit att Stones slutade använda Hells Angels som konsertvakter."

Ja... Vet inte om det finns så mycket att tillägga.


Jag kommer att dö snart

Tror jag. Jag har haft sjuk huvudvärk i mer än en vecka nu, och som ni alla vet MÅSTE det betyda att jag har en dold tumör i hjärnan. Säkert sitter den på ett ställe så att de omöjligt kan operera bort den, och jag kommer istället att bli knäpp och se syner och glömma vad folk heter och sånt (jag vet inte om det är en möjlig effekt, men det vore ju ballt). Så, I bid you good day.

Nej, men jävlar i mig om jag inte ärvt min mors migränsanlag. Mitt huvud känns som att det har gått sönder i två.


194529-213
 Såhär kul kände jag mig idag. Andra dagens smink och mjukisbyxor.

Jag borde inte göra såhär...

... men nu blev jag arg på Anita Ryskåsen igen. Gah, vad irriterande hon är. "Jag förstår verkligen inte hur jag ska kunna hjälpa er alla till ett MVG. Ni får int sätta för höga krav på er själva." Men mongo! Alla får delta i den öppna diskussionen på FCed. Tarejibrasan!

Riktigt jäkla trött på henne, inte för betygen, men för uppgifterna. Jag trodde att det området vi höll på med och skulle göra prov på var psykologiska perspektiv, men nu är det tydligen utvecklings- och motivationspsykologi. Hon är whack. Vi ska blanda anknytning, motivation, KBT, psykodynamik i allmänhet (?) och Gud vet vad.

Förövrigt skickade jag precis in filosofin, och den blev inte alls speciellt bra. Vi håller tummarna på att Jan Banan är förblindad av mina tidigare prestationer. Peppar peppar.


           image212
Nu är Ella hemma.

Roskilde, Roskilde, Roskilde, min vän...

... Vad håller du på med? Kollade senaste bandupdaten, och det här är ju illa gorilla. Visst, en jävla fest om man gillar afrikansk dansbansmusik eller öststatstecno, men nej. Det enda hittills som är nånstans i närheten i att kännas trevligt är banne mig The Streets. Och så festlig är han faktiskt inte. I want Wu Tang and I want´em now!

Som parantes kan nämnas att jag nu planerat in ett besök i Bergen, för att träffa min käre bror och se när han lyfter lådor i en plastfabrik. Spännande!

Stora fejjor

Äsch, nu tog jag en paus och tappade fokus... Vet inte om jag kommer att kunna avsluta Kierke på ett tillfredställande sätt nu, hm. Under tiden kan jag ju presentera en tanke jag fick igår:

Jag och Ingolf var nämligen fisförnäma och åkte till Dollar Store för att gå loss, och där hittade vi bland annat ansiktsmasker (kan för den delen rekommendera nån rosa sak som hette Sauna mask). Har använt upp båda dem jag köpte i samband med allmän spa-behandling och långa bad, och insåg en sak när jag använde dem. Alla produkter brukar ju vara mer eller mindre anpassade så att alla ska kunna använda dem, även extremerna. Nå, ansiktsmaskerna är anpassade så att även människor med obscent stora ansikten ska kunna använda dem! Tokmycket kräm i varje påse, man drar på lager efter lager men det finns fortfarande kräm kvar. Fast det är klart, taskigt om ansiktsmasken inte räcker bara för att man är elefantmannen.

                   image211
Även Pedro el grande kan köpa ansiktsmask på Dollar Store.

Jag och Kierkegaard! (L)

Haha! Livet leker, mina compadres! Festligt värre. Jag har nämligen TYP skrivit klart Kierkegaard! Trots gårdagens katastrofförsök gick det bra. Eller ja, så bra som det kan gå med den uppgiften. Väldigt många, långa citat. Men det får han räkna med, kan man tycka.

Nej, nu ni... ska jag ta och städa huset, för om några timmar kommer mor och Kjell hem...

Jag och Kierkegaard

Naj naj naj! Här sitter jag och har ångest. Eller ANGEST, som Kierkegaard skulle sagt det. Försöker skriva filosofin, och egentligen borde det gå bra, men det känns som att jag har en sån press på mig att skriva en storslagen essä. Jag har bara lämnat in två skriftliga grejer till Jan, och båda dem har han höjt till skyarna. Och det är bara för att jag haft flyt. Det har jag inte nu. Jag har angest. Eller rädsla, som Kierkegaard skulle säga, eftersom min ångest har ett subjekt. Haha. Nej fy.

image210
Vår 2007.