Häxan, back in business!

Det här kapitlet är rätt långt, och jag tror att man bara can take so much när det handlar om Häxan, varför jag delat upp berättelsen i två delar. Spännande!



Kapitel 3. dagges båt.

en dag bestämde häxan sig för att gå till dagge. en liten snäll daggmask. vägen till honom går förbi Hulda. tänkte häxan. och så gick hon.

När hon kom förbi Huldas hus gick hon in till hulda. och frågade om hon ville följa med till dagge. de ville hon. dom gav sig genast iväg. fast dom gick inte den vanliga vägen till hans grop. nä för häxan hadde hört att dagge hadde flyttat till en stor kompost låda. för där kunde han in mat i munnen. häxan visste precis var kompost lådan fanns.

när dom var framme hälsade dom på varann dagge hadde en gång köpt en gallårs som va förtio cm förstor. dagge viste inte vad han skulle göra med den. då kom häxan på att dom kan ha gallårsen till segel båt. alla höll genast med.


så blev det bästämt. alla jälptes åt att bära skon. när dom kom fram gick alla i skon utom häxan. för hon skulle putta ut skon. de gorde hon. de gick bra.häxan hoppade i skon väldigt snapt. och så bar det iväg.


                                    194529-75
                  Hur ska detta gå? Läs nästa uppdatering av "Häxan".


"Jag litar lite på dig, men inte helt"

Sa min bror för cirkus femton minuter sen när jag, med saxen i högsta hugg, dödade hans begynnande hockey-frilla.

Oj, efter att första meningen skrevs har jag nu fått se resultatet av min massaker! Jag är nöjd, det blev inte cheesy frilla. Normal! Halleluja! Mansklippning är inte min specialitet, men som tur var var det inte någon ludacris-människa som klippt honom innan, utan en utmärkt frisör, vilket innebär att frisyren håller sig snygg mycket längre. Dessvärre är det mycket möjligt att min tafatta klippning förstörde verket. MEN.... Den som äter kackerlackor han går inte av för hackor! Som far brukar säga.

Nej, om man skulle ta och ringa
www.priggles.blogg.se och informera henne om middagen ikväll! Dress code och annat.

(sön)Dagens outfit

                              194529-74
Igår natt stoltserade jag i den här dressen; en av mina favoriter. Långkalsongerna är Kjells, utrustade med praktiska klihål för alla herrar. Tröjan är även den Kjells (en gåva, erhm) och texten lyder: "Two beer or not two beer". Och allt för zero dollars!

Pigg som en mört, glad som en lärka

Tjillevippen! Jag känner mig som Kalle Blomkvist, och varför då? Jodu, jag har minsann löst ett mysterium! Mysteriet med ständig trötthet. Jag har en ful ovana att sova så länge jag behagar när det är lov och ledighet, men trots detta är jag konstant sömnig. Nu, idag, har jag kommit till insikt med varför!

Det är så enkelt som att det ena kommer med det andra. Om man sover 10 timmar om dygnet, eller mer, som i mitt fall, är resultatet att man blir sömnig. Man ser ut som en stenad Snoop av att sova för mycket. Idag har jag således bara sovit rekommenderade sju timmar, och jag är on top of the world!

Ja, rackarns! Jag ska ställa världen till rätta idag! Eller i alla fall göra linssoppa och använda min nya jacka.

                 
                                 194529-73

Commu-nazis!

Oj, nu blir det många inlägg på en gång, men mitt internet har totalstrejkat i två dygn nu, och jag har under tiden samlat på mig två lustiga historier jag vill dela med mig av. Så, sista inlägget för denna dag:

Tittade häromdagen på Kobra, en repris som inledde SVT:s Thailandsvecka (vilken jag förövrigt inte märkte av förutom EN dokumentär). Programmet handlade om thailändska band och musikscenen där. Hursom, hursom, ett indiepopband intervjuades och fick alltså frågan om hur deras musik påverkades av landets statsskick.

"Well, in oul countly, we have like a... what's it called? Like Hitlel?" Den andra bandmedlemmen hoppar in och försöker hjälpa henne:
"Oh, a communist."
"Yes, a communist!" Reportern är tyst en kort stund innan han säger:
"Er... You mean a dictator?"
"Yes!"

   

             194529-72
                Same shit, different name. Tydligen inte. Different shit, same name.

Moby är manwhore!

Hörde en lustig sak, eller såg en lustig sak, på text-tv. Moby hade tydligen varit på turné i Europa och sovit på ett hotell i Ukraina. Antagligen var det väldigt varmt där, eftersom Moby sent på natten ringde ner till receptionen för att be om en fläkt (på engelska "a fan", som ni vet). Receptionisten missuppfattade det hela och trodde att han ville ha en groupie på sitt rum, varefter hon börjar springa runt i lobbyn och fråga efter villiga Moby-fans. Haha, säger jag!





                   194529-71
                    Hoe, hoe, hoe, som jultomten säger.

God jul!

Guten julen, typ. Mycket nöjd med dagen och presenterna!   

                   194529-70

Jul i vårt radhus

Ojojoj, vaknade på en mer korrekt sida av sängen idag och känner mig piggare och muntrare. Tänk så det kan gå. En besvikelse idag dels blogg.se som är totalfuckat vad gäller all slags uppladdning och att mina kamrater inte vill underhålla mig med roliga uppdateringar av sina bloggar.

Har ägnat dagen åt julstädning och, återigen, skridskoåkning. Trubblet med skridskorna är att det inte är stabila hockeyskridskor som jag är uppväxt med, utan små damskridskor som i princip bara är skinnkängor med skenor under. INSTABILT! Opraktiska damsaker är kul ibland, men inte när man vill vara Foppa på isen, och blir Bambi.

Nu har vi precis pyntat granen, och det blir fint fint fint. Ingen riktig julkänsla än dock... bara julklappsångest.



                               194529-69
                                     Ella säger: "God jul och uppdatera era bloggar omedelbums!"

I get by with a little help from my friends

MM, I get high with a little help from my friends. Som Paul sjöng på plattan Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band-skivan. Och lite så är det just nu. Nja, stenad är jag ICKE, men hjälp har jag fått. Bockar och bugar för www.ikairutan.blogg.se som efter en del möda lyckades hjälpa mig att få upp en header! Tack och tack!



Trots genombrottet och en del arbete med att få headern att passa, är jag dock inte helt nöjd. Ful är vad den blev. Förändring skall ske, men just nu är jag så trött att Bror Sömn strött grus i sehålen. 

Som en parantes kan jag nämna att jullovet än så länge bjudit på skridskoåkning med bror, sällskapsspel med familjen, julkolabakning, långpromenad med Sanna och slutligen simning med både Sanna och Ika i rutan. Allt vad man kan önska, med andra ord. Panikångestattacker kan inte hindra julens fortskridande!

Varning, varning!

För några dagar sedan rapporterade Aktuellt, och säkert alla andra medier, om att Sveriges brandmän gått i strejk. HAH! Det ser mörkt ut på kamerons avbytarbänk, som de säger. Knepet med att strejka när man är brandman är att man trots allt tagit på sig en ganska stor bit ansvar för samhället när man signed the paper, så att säga. Det går inte att bara skita i att gå till jobbet för att man får dåligt betalt. Man sabbar inte för en pain-in-the-ass-chef, utan låter människor dö. Dödens dö.

Taskigt läge, säger jag. Det visade sig att de skulle släcka alla bränder hos privatpersoner. Det var ju också en kompromiss. Kommunalt anställda ligger risigt till. Därför går jag nu ut och varnar lärare, sjuksköterskor och Systembolagsanställda: Don't play with fire! 





                     194529-67
Jag undrar var gränsen går vad gäller deras principer. Skulle de släcka en skola i brand? Det är ju trots allt en kommunal byggnad.

Julkul

Julavslutning idag, och därmed även jullov idag. Känns inte överdrivet spännande, även om det trots allt är det sista jullovet i skolan. Någonsin. Typ. Nja.

Rolig sak idag, som
www.ingolf.blogg.se i och för sig redan nämnt i sin blogg, but still. När vi skulle ha fika och andra kalaspryx i klassrummet delade de båda klasserna, SPSP och SPKU, upp sig. Genast. Haha. Två olika storbord bildades. Olika fika skickades runt. Gemenskapen i stora klassen brister lite, men i kultur är det nästan gang bang, så tajta är vi. Inte konstigt att folk krigar.


                         194529-65
                                 Jullov, och alldeles för mycket tid med familjen för min smak.

Häxan på fler äventyr

Kapitel 2. Huldas födelsedag

en dag blev häxan och trollkarlen bjudna på födelse dagskalas till Hulda. hulda va en gammal vän till häxan. Just idag hadde häxan inget att göra. då kom hon ihåg huldas födelse dag. hon måste ju köpa en present åt hulda.

häxan rusar ner till trollkarlen. hon frågar flåsande om han vill följa med. de vill han. dom rusar ända till stan. med varsin tjugo lapp i handen. dom tvär stannade vid en tyg affär häxan köpte en liten tygbit och tråd och nål. för då kunde Hulda täppa igen ett hål i sin kappa. på deras syjunta. För häxan och hulda hadde nämligen en privat syjunta.

trollkarlen köpte lite häxpuder. dom packade in sakerna i paket. sen rusade dom till hulda. När dom kom fram öppnade hulda paketen. och vart väldigt glad. sen fikade dom. och sen gick dom hem. SLUT.


                              194529-64

Ny kategori: Häxan

Yo! Astri leverar! Nu kommer nämligen en helt ny kategori! Den kommer i första hand att bestå av en bok jag skrev 1997, alltså när jag var åtta jordsnurr. Jag blev inspirerad av www.priggles.blogg.se, som nyligen lade upp inlägg med hennes gamla dagbok. I likhet med henne tänker jag inte redigera texten det minsta, utan presenterar alla stavfel och felsyftningar med stolthet. Enjoy!

Kapitel 1 resan till Stockholm
" De var en gång en liten häxa. som bodde i skogen. i baksätet i en gammal folk vagn. och under den bodde en jätte kär trollkarl. men häxan gillade inte honom därför att han läspade så mycket.

en dag ville häxan åka till sin kusin heddvigg. hon undrade om trollkarlen ville följa med. de ville han. nästa dag gav de sig iväg. de vandrade längs den smala stigen. men eftersom dom var så små så kunde de hålla varandra i handen.

efter en stund kom häxan ihåg att heddvigg bodde jätte långt. ifrån Sverige. hon bodde nämligen i Stockholm. för de va så att häxan och trollkarlen va så små att de trodde att en stad va ett land. men till slut kom häxan på att dom kan lifta. och de gorde dom efter ett tag stannade en bil. dom hoppade in. en mörk röst hördes. de va en man som satt där. mannen frågade vart dom skulle. häxan svarade. mannen sa att han också skulle dit.

och till slut kom dom till Stockholm. dom fick lov att gå en liten bit. men sån tur va parkerade han nära. så de tog bara 10 minuter att hitta en stor brun låda. sen fika dom. och sen somnade dom. SLUT."



                               194529-63

(sön)Dagens outfit

                       194529-61
Jag är medveten om att det faktiskt är måndag idag, men eftersom vi är lediga idag så blir det söndagsvibbar. Idag glider jag runt i ett par långkalsonger som har cirkus åtta år på nacken. De är för korta och härligt pösiga vid rumpan och knäna - helt enkelt allt man kan önska. Eftersom de som sagt är för korta har jag kombinerat d med ett par raggsockor från Tiger (inte Tiger of Sweden, utan det danska företaget som säljer saker för en tia). Under den stickade tröjan har jag en tee med "Student -08" skrivet i Sveriges grälla färger. Rekommenderar den här outfiten, perfekt på kalla vinterdagar!

Muhammed vs. Jesus

Jag kom på att Nisse trots allt ska få svar på sin fråga om islam (se förra inlägget), allt för allmänbildningen. Nu har jag kommit till fråga två, som jag trodde skulle vara lätt som en plätt.

Har Muhammed ungefär samma betydelse för muslimer som Jesus för kristna? Eller finns det avgörande skillnader? Vilka i så fall?

Ja, jo, Muhammed är inte helig, he's just a man, man! Men utöver det? Muhammed krigade, Jesus var Tomas DiLeva. Säger som Derek i Svanprinsessan: Vad finns det mer? Muhammed gillade tjejer, Jesus gillade killar. Muhammed var average Joe, Jesus var Joe Labero. Meh. Jag tror nästan det räcker med det, har huggit tillräckligt många i ryggen nu. Vidare till fråga tre!



                                  194529-60

(sön)Dagens outfit

194529-59
Tjillevippen, säger jag, för jag hittade en (sön)Dagens outfit som gömt sig bland alla andra kort. Helt nytt är det inte, men ack så representativt! Denna dagen ståtade jag i mina glajjer från MiuMiu, tee från Greenpeace ("NO TIME TO WASTE" e najs) och avslutningsvis ett par Tusen och en natt-inspirerade braxor från second hand, vilka kostade en tia. Sammanlagda priset för den här dressen är alltså tio kronor, om man har miljömedvetna päron som vet att barn inte har råd med glasögon.

Nisse kan ingenting!

Sitter vid datorn med intentionen att lite snabbt klara av religionsuppgiften om islam, men misslyckas fatalt. Jag har fastnat på fråga 1! Såhär lyder den:

Din bästa kompis Nisse har varit sjuk under alla lektioner om islam och har därför mycket dåliga kunskaper om denna religion. För att komma ifatt har Nisse bett dig att förklara vad religionen islam innebär. Alltså, skriv en förklaring om islam till Nisse. Jämför gärna med kristendomen som ni vet det mesta om.

Nisse, din gamla räv! Jag vet nog vad du höll på med, och sjuk var du inte! Komma här och snylta på laglydiga studenter. Ja, det är väl den jobbigaste fråga jag någonsin fått. Tanken är väl att på ett effektivt sätt rada upp fakta om islam, men det är inte det lättaste. Jag ska gnälla på Anna-Maria när jag (om jag) lämnar in den här uppgiften!



    194529-58
  Nisse, Nisse, Nisse. Vad ska man säga? Get a grip, man! (Första Nisse som dök upp på Google bildsök; svensk arkitekt och formgivare under 1900-talet)

Milli Vanilla á Astri och Karin

                                         194529-57
 För att jag och Karin ÄR Milli Vanilli! (och för att jag sov jättelänge idag och inte kan somna.)

HAHA!

Sitter och segar framför datorn i väntan på bättre tider, och har besökt diverse bloggar. För två minuter sedan ramlade jag in på "unika Olessias" blogg, och där var det fest, må jag lova! Läs hennes senaste blogginlägg:

modeblogg

VARFÖR har man modeblogg?
Räcker inte det att det finns folk som JOBBAR för det? Det finns en massa tidningar.

Sen att folk tar ett foto och lägger ut på bloggen "dagens outfit", ingen bryr sig.
Ja visst fina kläder, men ingen bryr sig igentligen.
Finns viktigare saker att bry sig än om mode och "dagens outfit".

HAHA! Finns det något mer avskyvärt än människor som henne? Som vill vara intelligenta och caring and sharing, så blir det bara magplask! Jag ska läsa lite mer från hennes blogg, och se vilka viktiga ämnen hon tar upp. Det ser ju lovande ut än så länge!

                                    194529-56
                                                     Vi säger: BLÄ!

Äntligen!

                              
                               194529-55
                                             Hittade äntligen en bild på Kishti Tomitas finalsvid! 
                                       Hade önskat mig en bättre bild, i helfigur så att man ser kalaset ordentligt. 
                                 Hursom, ni kan ju hålla med om att det är bland det gräsligaste ni någonsin sett?

English is gay

Oh, the gayness of this day! Gay day, gay day, we have a problem. Nej, rackarns anåda som de säger i Förritiden. Avslutade Cambridge-testen idag, och det var INTE festligheter med ballonger och konfetti. Ingen dans på räkmackor etc. Mitt säkra kort, reading, gick åt helsikland. Så återstod writing, där första delen gick bra och den andra följde efter reading, det vill säga åt helsiklandhållet. Skrev under stor stress en mycket speciell bokrecension av Charlie Chaplins självbiografi, vilken jag egentligen bara läst en fjärdedel av. Därför kom den också att handla mest om hans barndom. Eller, om jag ska vara helt ärlig, bara om hans barndom.

På sista delprovet, english in use, var jag klar efter en halvtimme. En timmes väntan återstod, eftersom "you are not allowed to leave the room until time is up". Ägnade mig åt att rita smått bisarra teckningar. Det värsta var att alla andra, förutom jag och en till, använt en och en halv timme för att göra klart testet. Då känns det som att man missuppfattat något (jahaaa, var det frågor på baksidan också??).


                             194529-54
                                        English is gay! and not in the nice and enjoyable consensus.

Kishti så FUGLY!

Jag sitter hemma med intentionen att plugga engelska inför Cambridge-testet, men sur, trött och ensam som jag känner mig idag, så hamnade jag framför Idol-finalen istället. För det första! Amanda Jensen, som är en av finalisterna, har ju gått på Spyken, den skola i Lund jag gick på i ettan och halva tvåan. Hursom, det är redan bekant för Idolare. Det som kanske inte är bekant, och som jag kom på först för fem minuter sedan, är att hon gick under det stående epitetet "Snyggast på Spyken"!

Hur är lyckan fördelad, Fru Fortuna? Jag tror minsann hjulet har fått fnatt, för det är helt klart något som inte stämmer. Helsikland, vad livet kan kännas odemokratiskt ibland. Inte för att jag vill hamna i finalen i Idol och sjunga in färdigproducerade låtar, eller för den delen ens bli musiker. Men ändå! (Vilka skolor har ens någon som är utnämnd till snyggaste? På Spyken hade vi en kille och en tjej som skulle representera skönheten)

Det jag skulle komma till återstår dock! Kishti Tomita, den gamla räven, äntrade scenen på Globen iklädd något så gräsligt och oanständigt att jag tvivlar på att Madonna skulle tittat två gånger på det. En blå paljettklänning, urringad och tajt runt höfterna. Modell "sluta där rumpan slutar". Jag vill inte tro att jag är extremt gammalmodig eller konservativ, men hur gammal är människan? Jag skulle gråta blod om min mamma svidade om till något sånt. Inget Hallelulja-moment där inte. HUUUH!


                                                                194529-53
                                   Ska posta bilden på klänningen så fort Ebba von Sydow insett det stora
                                                     klädmisstaget och lägger upp den på internet, haha.

Den dumme, den dummare och den dummaste.

Jag har insett vad den här terminen har resulterat i. Det är ingen glädjande insikt, för den delen. Jag är dum! Ingenting går vägen när det gäller det intellektuella, det är knakelibrak i hela hjärnpaketet. Man kan börja gråta för mindre. Vilket jag också gjort (grät till Blue water high, en serie om ett gäng australiensiska ungdomar som lever för att surfa). Jag måste säga att optimismen vad gäller skolan aldrig varit lägre. Jag känner mig som Beavis and Butthead i ett!

Det är ganska knäckande att inse att man inte har några speciella talanger. Apa! Pressen på att välja yrkesriktning känns ju också, och då hjälper det inte att känna sig som en förståndshandikappad som bara får äta mat med sked. Några utbildningar kan jag väl komma in på. Typ... mekanikerutbilningen. I Fucking Åmål säger de att snittet för det är 5.9. Det innebär att man kan kraja hälften av sina betyg och ändå komma in. Tja, kanske är det nåt att fundera på?

Men, det är väl bara att ta sig i kragen och börja en charad för att få lärarna att tro att jag är intelligentare än jag är. Det har funkat förr och det ska funka nu! Haha, låter visst en smula bitter, men det är jag också.


                              194529-52
                                                 You just gotta try harder, som Janis Joplin säger.

"Jag har aldrig bett om att bli född!"

Oj oj oj. Jag har varit irritabel hela veckan och kan inte ens skylla på hormonerna, vilket annars brukar funka. Det har varit gnäll och irritation i omlopp hela veckan. Som att luften är packad med elektricitet. Eller med ilska. Vad som nu låter bäst. Eh.

Hursom, hursom. Hade en smärre dispyt med mor idag om huruvida jag och mina kamrater kunde laga mat hos oss eller inte. Helt värdelöst att gräla om, men som jag betett mig den här veckan var det ju inte konstigt att både hon och jag käftade. Det slutade som det brukar, jag försöker med min tysta arga gång, går ner till mitt rum och sätter på musik. Inget konstigt eller speciellt roande med det. Om det inte varit för mitt val av musik. Jag hade sån lust att lyssna på Nirvana! Och när jag är sur är det inte mellow yellow-volym som gäller, utan snudd på unbearable. Så jag drog på Nevermind på högsta volym och börjar pyssla och sura.

Plötsligt slår det mig vilken tonåring jag är! Grälar med morsan, smäller igen dörren och drar på "sån där skränig hårdrock" (eller grunge, om vi ska vara fina i kanten). Vilket skämt. Borde dragit till med en replik i stil med "Jag har aldrig bett om att bli född!"

För den delen fick jag igår reda på att jag inte var önskad av min pappa. Jag kanske borde rymma hemifrån, eller göra en Thelma och Louise? Måste bara få körkort först, sen blir det åka av med tonårsrevolten!


                               194529-51
                                     Var tvungen att ta med en bild på Judas Priest i all sin glans.