Parantes



Hittade just en ny sminkidol, här är en tjej som vet hur man använder spackel! Rougen, mycket smakfullt applicerad för att framhäva kindbenen, ögonskuggan i en häftig metallnyans som slår emot betraktaren som en järnstång i fejan. Haha, shit, jag borde sluta göra såhär, men kolla in hennes bilddagbok, det är helt sjukt hur hon ser ut.
Här

Vilken jävla clown!

Ur DN idag:

"Gängledarens egna brev fällde honom

Den häktade gängledaren sparkades ut ur Hells Angels-sfären efter anklagelser om att ha tjallat. I hopp om att få komma tillbaka skrev han ett brev där han förklarade hur det aktuella brottsupplägget såg ut. Men brevet beslagstogs - och blev ett nytt bevis mot honom och de medåtalade."

Vilken jävla sopa, eller vad säger ni? "Hur jag än gör blir allt bara fel och fel och fel" typ, haha.


Nu drar jag till Uppsala, lite lagom mör. Musikspelaren har pajat, jag har ingen bokad sittplats och jag mår skrutt, men allt för Karin, haha.

Det har gått över nu...

Jag var lite halvkär i Mick Jones när jag var yngre, ni vet han i The Clash? Ja, honom var jag lite kär i, i alla fall.



Tänkte bara säga att det har gått över nu. Det är helt borta.



Jag lovar.

Dagens schema

Vet ni vad jag ska göra idag? You'll never guess... JAG SKA PLUGGA! Jappjapp.

Och på kvällen ska jag träffa Sanna och dricka vin.

             
Såhär ser jag ut idag, pigg och glad och på gång. Nu är förresten vintern snart här. Hur jag vet det? Min hy är så blek att jag snart smälter in i bakgrunden på kortet (då har jag ändå dagsgammal bronzer på kortet).

The real deal tjej

Trots att jag växt upp med två storebröder och allt det innebär (Hockeykortsamlande, Darkwing Duck, Turtles, Wu Tang Clan osv) så har jag fortfarande kvar nån slags ur-tjejighet. Insåg jag nu. Kollade just på HBO-serien Tell me you love me, och alltså, ja. Nog för att Sopranos, Twin Peaks, Carnivale, Dexter etc. är grymma serier, men det är helt andra grejer som toppar listan för mig. Att kolla på Tell me you love me är som att gå igenom PMS på trettio minuter (men på ett bra sätt). Äkta tjejteve.

               
(Det är hundra gånger bättre än teasern visar... faktiskt)

Fast nu är det två Sopranos-avsnitt i rad på tvåan... och jag är inte den som är den.

Country var det...

Nu ger jag helt upp. Lyssnar på Nancy & Lee-skivan, och hör den här låten:

           

Det här är det mesta country jag någonsin frivilligt lyssnat på. Och vet ni vad? Jag gillar det. Ja. Jag kapitulerar inför countryn. Från och med nu är det såhär det ligger till:

             
Men, Erika, chansen att jag kommer lyssna på Emmy-Lou Harris och Dolly, den är fortfarande väldigt liten. Väldigt. Liten.

Plugg plugg plugg plugggggggg, blah

Blahaa, plugg! Har pluggat och pluggat och pluggat konstant de senaste dagarna, knappt träffat nån. Jag kommer bli knäpp, all work and no play makes Astri a dull girl. Så blev mitt hopp om sanity inställt, och nu sätter jag en hundring på att varenda jäkel redan har planer och är uppbokade.

Blah, pallar inte en kväll till i sällskap av min uppsats, it's getting to me. Nog för att jag räknat med att det här skulle bli en tråkig vecka, men inom rimliga gränser...!

Ja, om inget bra alternativ finns får jag använda det beprövade knepet att ställa mig vid en grupp med människor och skratta till deras skämt, så de tror att jag känner dem. Det är det bästa sättet att skaffa nya vänner, det vet ni väl?

                 

UPDATE: Mackelimackan saves the day! Roligt roligt. Nu slipper vi ett The Shining-scenario.

Ny regel: glada blogginlägg eller inga blogginlägg. Eller, roliga blogginlägg eller inga blogg inlägg. Från och med... NU.

A.. D D... C?

             

You've got yours, and I still have you

Mindes The Bear Quartet idag, och speciellt den här låten. Jag gillar, jag gillar.

                

Lying through my teeth on your answer phone
Saying i'm fine and not alone
Sure i've got problems up to here
But they're not for you to share

Two times the trouble just doubles the pain
Ask me don't axe me again, be friends

I have looked into your eyes
Confidentially told you lies
Because i don't wanna bother you
You've got yours and i still have you

Two times the trouble just doubles the pain
Ask me don't axe me again, be friends

Bevis!

Kollat resultatet på högskoleprovet nu, och, lyss lyss: jag är inte dum i huvudet! Inte Einstein heller direkt, men ändå... Har goda hopp om att höja höja och höja provresultatet med tiden.

Skönt att slippa självmobba mig veckor framåt på grund av dåligt högskoleprovsresultat i alla fall.

(Men ni vet vad de säger: Leave a monkey by a typewriter, and eventually, it'll produce Shakespeare)

Rädda Zippen, död eller levande!

Träffade nyss Sanna, och hon bad mig kolla om det var någon som var intresserad av hennes råtta. HON SKA SÄLJA ZIPPEN! Jag minns hur mycket jag skrattade när hon berättade att hon köpt en råtta. "Vad fan ska du med en råtta till? Så jävla poänglöst, hahaah" Typ så. Och nu ska den säljas.

Vi började i alla fall prata om olika alternativa sätt att bli av med ökenråttan Zippen. Här är några av idéerna vi kom på (det är kanske inte de mest djurvänliga eller minst sadistiska av idéer):
- Doppa honom i bensin och tända på
- Skjuta honom väldigt nära med ett paint ball- alt. Soft Airgun
- Tappa upp två decimeter vatten i ett badkar och låta honom simma tills han drunknar
- Tejpa fast honom på en platta på spisen och långsamt vrida up värmen (faktiskt inte min idé! Sanna får stå för den, haha)
- Spela baseball/biljard/golf med honom

Ja, och listan goes on... Såå... för att rädda Zippen från nåt av de här hemska ödena är det kanske nån som vill bli ägare till en fet och glad ökenråtta? Ja?


Klumpigt monster

Vet ni vad jag har gjort idag? Pajat tankluckan på en bil. Inte vår bil, heller, även om det varit illa nog. Nejnej. Grannarnas bil. Deras fina Volvo S40 saknar numera tanklucka.

Vet inte hur jag lyckades, men minns att jag sa till mamma:
"Nej, jag tankar, jag måste veta hur man gör"
Sen när jag skulle ta loss tankprylen flög det plastbitar åt alla håll och luckan trillade av. Kände mig som ett sånt där stort, klumpigt monster som underskattar sin egen styrka. Hur fan kunde jag bryta av en tanklucka?

Och det här var inte ens första gången vi sabbade deras bil: morsan råkade backa in i den för nåt år sen. Haha, det är dålig karma, antar jag.

Det jobbiga är att det är världens snällaste typer, de här grannarna. Önskar att jag pajat någon mer osympatisk persons bil, så kunde jag känt att det var liite förtjänt...

I'm a wild one


Mamma lackade ur på mig häromdagen om att jag inte får äta vid datorn. Jag lovade att inte göra om det.

Jag åt just upp en knäckebrödsskiva. Nu ska jag dricka upp kaffet och äta ett äpple.

I'm a real wild one.

            
Erika, den skatan, är ju förresten i USA nu. Eller, klockan ett skulle hon vara framme. I USA då. Vet inte när det blir här? Fick sms av henne tidigt tidigt imorse, och vaknade på bästa möjliga sätt:
"Det är alltid lika trevligt att resa med familjen Lindblom. Vi kom iväg en kvart försent till Borlänge för att mamma plötsligt vägrade följa med för att hon kände sig gammal och sur. Vi var tvungna att köra i 160 km/h."

The Jesus and Mary Chain

Borde som vnligt göra mycket annat än att sitta här, men började ladda ner en skiva med Sonic Youth, sen trillade jag vidare i allmusic.com's djupa mörker, och nu är jag alldeles exalterad och laddar ner allt allt, däribland The Jesus and Mary Chain. Vet inte varför, men det har aldrig blivit att jag lyssnat på dem. Misstänker dock att dem och jag är rätt så gjorda för varandra.

                
"Let's go for the mental patient-look, you guys, it will be fcking brilliant"


Kass/dålig/mindre bra på

En sak som jag önskar att jag var bra på, men som jag tyvärr suger på, är att kunna citera texter. Typ kunna häva ur sig hela Hamlets monolog ordagrant, eller kunna alla bra låttexter som man kan sin egen plånbok (tom med en massa kvitton i).

Tråkigt nog är jag äkta värdelös på att memorera texter. Idag när jag var ute med hunden sjöng jag:

"Mary was a little lamb, little lamb, little lamb"

Jag är bortom all räddning på den punkten.

...

Så dum i huvudet som jag är, är det fan konstigt att jag kan andas och gå. Pucko pucko pucko pucko pucko pucko.

Eftersom jag väntade så länge (för att jag är så jävla dum i huvudet att jag aldrig kan göra nåt i tid) med att anmäla mig till högskoleprovet, hann jag inte betala min anmälan, vilket i sin tur innebär att den inte registrerades. Vad är det för mongon som har ett sista anmälningsdatum en 15:e, men samtidigt har regeln att man måste anmäla sig några dagar innan för att man ska hinna betala? Det låter inte rätt i mina öron.

Nu inbillar jag mig att de planer jag gjort upp i huvudet smulats sönder och att jag kanske sabbat eller försvårat en hel del för mig själv. DUM DUM DUM DUM DUM.

UPDATE: Shit, jag är bortskämd! Nu har morsan fixat så att jag får göra provet ändå, jaop! Fixelifix. Bortskämd, men glad.

Körlektion

Kom nyss hem från första riktigt riktiga körlektionen, och det blir nog bra det här, ska ni se... Lite tråkigt och tjatigt i perioder, bara.

Hursom, under lektionen började vi prata om piercingar, och han sa att han hade en piercing.
"Jaha, var då?"
"Hehe, jo, på ett ställe de flesta aldrig får se"
"Eh, heh, okej"
"Ja, det får du fundera på lite"

På torsdag är nästa lektion och då måste jag ha en bra och helst inte för obscen gissning. Någon som vågar sig på en chansning om var den sitter?

Mix

Mix av bilderna jag hittade, ni får minnas sammanhang själva, för det blir så krångligt att skriva kommentarer till dem. Bilden på Sanna med flätor är dock värd att säga detta om: Det är jag som gjort dem! Jag mindes inte att jag kunde/kan det. Coolt. Så, om nån vill se ut som Bow Wow, give me a call.

                               

Hopplock

Kollar igenom gamla bilder och det är lite småkul, men jag höll på att dö när jag såg den här:

               

Alltså, vad händer här? Hur?! Karin???

Tomt

Har inget kul att skriva alls, eller vet inte om jag brukar ha det annars heller, iofs, men nåt brukar jag ju ha i huvudet. Idag är det helt tomt.

Helgen var bra. Kul att träffa Mähler, kul att träffa Sanna, inte så kul att träffa Erika (bara yap yap yap hela tiden [hah, nej]), kul att ta det lugnt, kul att köra bil, kul att slösa bort tre timmar på att göra ingenting när man borde gjort allting (vilket är precis vad jag gjort nu). Och nu ska jag gå och kasta bort mer tid (men Karin sa att det var okej eftersom det är söndagkväll; inte för att jag har någon ordentlig veckorytm med nio till fem-jobb, men det lät bra) och kolla på teve och inte alls plugga.

Jaop, tack och adjö.

            
Förra hösten i Lund

Uggla!

Haha, såg just en uggla! Dalkullepoäng till mig! En fucking berguv! Den blev jagad av kråkor. Jag har aldrig i mitt liv sett ett enda ballt djur, inte ens en grävling, och verkligen inte Dalarnas landskapsdjur. Nu kan jag kryssa av ännu en punkt på min "things to do before I die-lista". Nja, men coolt ändå.

                
Jag tror att det var en berguv i alla fall. Kan inga andra ugglor.

Bilden döpte jag till "äck"

Har lite halvtråkigt och är lite sällskapssjuk, så kollade på några gamla bilder och blogginlägg. Började minnas en del saker som jag tror jag förträngt, från studenttider. Mest var det kul, men man var ju inte direkt Magdalena Ribbing vad gäller vett och etikett, eller?

Hittade till exempel den här bilden, ännu ett stolt ögonblick i mitt liv:

               

Badaba-BOOM

När jag och Erika var hos Karin i Uppsala och hälsade på lärde hon mig värsta knepet för att göra havregrynsgröt - koka den i micron. Skitbra, mindre disk och samma grå sörja hursom. Kalas, tänkte jag, men glömde bort det so fårt jag okm hem. Idag hade jag dock lite bråttom och slängde ihop havregryn och vatten lite snabbt i en tallrik och ställde in den på två minuter. När den var klar tyckte jag den var lite vattnig och äcklig, så jag drog på en minut till. Sen kom Erika och vi gjorde te och kaffe och sen - BOOM.

När jag öppnade micron såg det ut såhär:

             
Tack för fina tipset, Karin, men I'll do it my way from now on.

Karin!

Jag glömde vad skräddaren säger!

Karins story

Karin ringde igår och var milt panisk för att hon insett att hon var tvungen att gå ut med klasskamraterna (som det verkar inte de festligaste [eller så var de det, vet inte riktigt, måste ringa henne senare]). Jag blev hursomhelst skadeglad och sa: "Men Kak, du MÅSTE gå nu, du fattar det, va. Nu känns min hemmakväll plötsligt guld värd" osv. Men, skrattar bäst som skrattar sist, här är Karins SMS-saga:

"Fan, fan, fan, jag borde verkligen gå på den här klassammankomsten ikväll. Men jag vill inte! Me not want to!"
"Han vet var jag bor också, jag dör!"
"Okej, walk of doom!" (spännande här)
"Herregud det är bara jag och två snubbar här!" (lättnad över att befinna sig två timmar bort från den förfesten)
"Jag dör, jag dör och skrattar ihjäl mig samtidigt!"
"Full jag är full ni har faktiskt trevligt."
"Och vi diskuterar musik! Jag kanske har hamnat med humanistfr!" (här började min skadeglädje suddas bort)
"Tack för att jag får använda dina musikkunskaper!" (mycket smickrande, haha)
"Han kör speakerbox. Jag är lite förtjust!" (Jag tror att hon menade beatbox)

Idag:
"Uuuuuh så bakfull... Ska till lektion. Har reducerat min grammatik till grottstadiet. Uuh..."
"Okej. Inga snabba rörelser. What. So. Ever."
"På din lista över varför man gör saker borde vara den här som jag gör nu: går till en föreläsning och lyssnar på Neil Young." (Det fattade jag aldrig riktigt)

Jag kan ju säga att jag den här hösten delvis parasiterar på Karin och lever ut via hennes sms, haha.


Vad ska jag göra?

Dialog:
Jag: "Åh, Erika ställde in, trråkigt. Vad ska jag hittepå nu då?"
Mor: "Jaa, du skulle ju faktiskt kunna se den här extra tiden som studietid: du skulle kunna plugga teori. Och gå ut med hunden. Och skriva psykologi"

Och köpa ett gevär och gå loss med det på alla som svarar sådär.

Så vad ska jag göra med min lediga tid? Plugga är ju helt uteslutet efter den kommentaren.

UPDATE: Min plan för dagen: Ut och springa, ta ett långt bad, laga mat, och sen isolera mig och vara solokvist. Är på alldeles för konstigt humör för att prata med någon, tror jag. Lättdistraherad också; under ekologiprovet kom jag på mig själv med att sitta och fundera över väldigt icke-ekologisaker.

Och varför köpte jag oljefärg??! Nu är alla mina penslar paj och jag orkar inte tvätta dem, plus att alla mina kläder och mig själv är fulla av oljefärgskladd. Dumt.

Ghaha!

Anna, din finurliga typ! Du passar på att ladda upp bilderna på valparna när jag är mjuk som marshmallow och lättmanipulerad som en nazist (hittade ingen bättre liknelse). Din bracka, nu saknar jag Bosse, och dig.

Ett urval av bilderna:

 Billie Butt och jag

 Bahaha, min Booo. Oh, brother, where art thou?

 Bosse

 Boss


 Bööörje

 Och jag och anna, kind of pissed.

Nu ska jag filosofera över mitt val och komma fram till att det var rätt rätt rätt, som vanligt.

Everyday, but monday

En måndag som bara... PANG BOM försvann. Hunnit en del, skjutit upp en del. Körde bil, och det gick kalas fram tills start i backe. "Fan, jävla skit den funkar inte, mongobil", muttrade jag, men morsan, den apan, fnissade åt mig. Det var droppen, haha. YOU DON'T FUCKING GIGGLE AT ME!

Ja, får lite kort stubin av det här med övningskörning, men det ska nog gå vägen det där med... Läste en massa i mina ärvda körskoleböcker igår natt, och det var i sanning en spännande historia.

Målade just en ful tavla. Ska försöka fixa en till när jag ändå är på gång. Fin denna gång dock.


P3-skadad

Om några timmar ska jag till skolan, till väääärldens festligaste bildklass där ingen pratar med någon och de har P3 stående på högt för att dölja det. Samma sak på onsdag. Så jag har med tiden blivit helt.. radioskadad. Det är inte ens på skoj att jag kan texten till "I kissed a girl". Det är blodigt allvar.

Mina finaste radiostunder hittills var när "Krister i P3" spelade Iggy Pops "Lust for life" och nån annan spelade Skee-Los (haha) "I wish". Då var det fint. Sen att de efter det spelade Jason Mraz "I'm yours" för tusende gången kunde jag ta.

Här är i alla fall den av de låtar P3 spelar konstant som jag GILLAR: Moveit med Äppelknyckarjazz.

                

Suckers

Chimpansen fick ihop vinöppnaren.

                

(Nu har jag förresten styrt upp en LastFM, men deras söka vänner-grej är rätt värdelös, så om någon läsare av den här bloggen har en LastFM kan ni ju lägga till Astri1989.)

Sepe

Det här är andra gången på en vecka som jag sitter och försöker sätta ihop vinöppnaren i mer än två minuter. Det får mig att omvärdera mig själv och min presumed intelligens. Känner mig som en chimpans i ett sånt där test, där de får lösa enkla problem.

Det är tre enkla delar och en liten plastlåda, men jag KAN INTE få ihop det! Tur att de inte har praktiska prov på intagningen vid universitet. "Du kommer in på psykologprogrammet om... du kan få ihop den här vinöppnaren och lägga den i lådan. Inte? Ledsen."

                    
Nu har Kakhålet farit sin kos igen, men det gör inte så mycket, för det enda hon sa hela helgen var bara: "X" och "Kan va'".

Gonatt

Gonatt och tack för mig. Ger mig nu, känner mig typ som en tvååring som fått sån där akut trötthet att dem bara sjunker ihop. Plask ner i sängen och sov gott. Jag ska inte sova i en soffa på en balkong inatt.

Imorrn ska vara en äkta hel-och-ren-dag. Ska dricka kaffe och apelsinjuice, träna och plugga. Och städa! Och göra precis allt annat jag skjutit upp och skjutit upp... Hm. Stannar vid träning, kaffe och plugg, tror jag. Det är kanske orealistiskt nog, hah.


Tillbaka

Låg just uppe i soffan och kollade på teve, men det var världens sämsta bakfylleteve där: först en film om en chimpans som hade på sig gabardinbyxor och hawaiskjorta (inte inte inte bra för bakfylla, jag blev yr och illamående), sen efter det Stjärnor på is där jag förväxlade Dregen med han den sminkade Idol-snubben, tänkte att nu jäklar har det gått utför..

Kan inte bestämma om jag ska sova eller bita ihop och vara vaken. Lutar nog åt vakenbiten, så kan jag sova som en klubbad säl ungefär Disneydags-tid ikväll istället. Här är några bilder från den här roliga och konstiga kvällen:

 Karin och jag
 Uppsala-bor ska skejta.
 Uppsala-bor ska inte skejta.
 Affisch hos raggaren vi var hos.
  Utklädnad med hans sjuka armégrejer.
 Jag i gasmask.

Så, konstig natt, men riktigt roligt.


Uppdatering

Har tagit avstånd från datoranvändande ett bra tag nu, men när jag såg Eriikas laptop fick jag cravings. Sitter på golvet och skriver nu, ungefär lika fort som en mormor (inte van vid bärbar). Har sjuk huvudvärk på ena sidan av huvudet, ska försöka knapra tabletter och få väck det.

Kom nyss hem från Borlänge där vi hämtat upp det lilla Kakhålet som kom hem till byn igen... Ja. Inte så kreativ idag. Kvällen tror jag bjuder på sherry (hum) och terrorisering av Trägårns DJ (ska önska brrra musik).

Jaha..

Såhär säger LastFM: "Personer som gillar Popsicle gillar även Håkan Hellström, The Wannadies, Broder Daniel och Markus Krunegård"

Inte läge att dra ihop fanklubb med andra ord. Jag och x antal poppare.

"I'll be with the crazies, pushing up the daisies"

Pratade med morsan om att jag känt mig låg ett tag, och jag vet inte vad jag förväntade mig, men hon lugnade mig i vilket fall inte. Hon tyckt att jag skulle gå till en psykolog och sa att "ja, du kanske borde äta såna där lyckopiller".

Vad händer?! Morsan är inte direkt den som är supersympatisk och tröstar och grejar. Kommer ihåg en gång när jag var helt förstörd och bara grät och grät (en gång i månaden, tolv gånger om året) och inte visste vad jag skulle göra. Då sa morsan: "Jaha" Sen fortsatte hon med paperwork vid skrivbordet. Efter en stund tillade hon, utan att titta upp "Brukar det vara såhär, eller?"

Lite väl nära inlägg nu, men tyckte det var nämnvärt. Lyckopiller! Haha. Nej, rödvin och tjyvrökning och en miljon promenader så jobbar jag nog igenom det här.

En annan sak som fick mig att skratta och känna mig eländig på samma gång är att jag upptäckte att låten vi använder vår koreografi till inte alls är på arabiska. Den är på spanska. Jag ska inte säga det till nån i dansen.

Nya tag, typ

Okej, såhär nu: spotta i nävarna och move forward. Känns som att jag släpat på ångestkänslor av ingen särskild anledning alldeles för länge nu, men dags att lämna BLEH! och byta till.. ja. Nåt gladare. Ska göra som Slug säger:
"When life gives you lemons, you paint that shit gold"

Hu.. måste bara arbeta upp lite glöd här och fixa upp nåt kul att se fram emot.

Ångesten!

Sitter och velar mellan Uppsala-Lund, Uppsala-Lund, Uppsala-Lund.

Som det känns nu kan jag lika gärna klunsa om det, stenen pajar saxen, flytta till Lund.

Jag kanske vill flytta till... Umeå? Eller nåt helt annat. Eller inte alls plugga utan jobba.

Uppsala eller Lund? Humma.

Bleh

Extrem bleh-dag.

Som parantes kan jag meddela att Mack nu planerar att bli brandman. Och han har bytt några av speglarna mot hoodies.

                
BLEH

(Det som är bra att med att bo hemma är att när man inte orkat tvätta på två veckor kan man ställa ut sin tvättkorg och hoppas att det återvänder rent. Det gjorde det idag. Freakin'  magic.)

SMS från Mackan

"Tjo! Det va ett tag sen, Sorry att jag inte kom när jag sa det för ett par veckor sen, men jag körde in bilen rätt i ett träd den dagen och det har varit massa krångel efter det :P så jag är billös :S vad har du för dig då? :) kram"

Man kan räkna med att Mackan är Mackan är Mackan är Mackan, eller vad säger ni?

Det var förresten samma dag som jag skulle följt med honom på en åktur i hans nya bil, ju. Hm.

Regression

Mor min har bakat kanelbullar. På kanelbullens dag. Jag känner mig som Madicken eller så. Som att vi är en sån familj som firar namnsdagar med tårta och presenter. Tror dock att det var ironiskt, haha.

Så just nu sitter jag och äter bullar och dricker jordgubbssaft och snart ska vi lägga oss i soffan och kolla på Lilla melodifestivalen (mitt all time favourite show). Om vi hade haft kalasbyxor och snorsträngar hade kvällen varit complete, ahha.

Det enda som avviker från barntemat är väl att vi planerat att kolla in tvåans temakväll om porr.

Exalterad

Helt exalterad nu - sitter och lyssnar på gamla Alice Cooper-låtar och känner mig som tretton igen. På ett bra sätt. Dem tidiga låtarna är inte alls fel, sen kan man väl tycka vad man vill om de senare (typ hela Trash-skivan, uähk).


              

I got a
baby's brain and an old man's heart
Took eighteen years to get this far
Don't always know what I'm talkin' about
Feels like I'm livin in the middle of doubt

Up and going

Sitter i köket med vår laptop och skriver, för de håller på att stöka i datarummet (igår känt som valprummet). Det är blåsigt och halvgrått ute, men känner mig superpigg, så har planerat att dra med mig Anna och hunden ut på långpromenad.

Försökte dra en Simpsons-referens igår och grät blod för att Karin inte var med, för hon hade hajat ("The beer is in the garage." "Oooh, a garage, listen to Mr Fancy!" "Well, what do you call it?" "A car hole"). Som det var nu föll det platt.

Anna 2007, förresten! 
 

 Och jag på kungens födelsedag för längesen.

Vaken, ja

Det här har jag skrivit om Freud och primär och sekundär narcissism:

Sigmund Freud var den förste att ge en benämning på den narcissistiska personlighetstypen, och detta gjorde han i sin essä "Angående narcissism: En introduktion" (1914). I denna skriver Freud att kärlek till jaget inte är onormalt, utan snarare bör ses som en vanlig komponent i det mänskliga psyket. Han menar att narcissism är drivkraften bakom vår önskan och kraft att vilja överleva. Den sortens narcissism kallade han "primär narcissism".


Den sekundära narcissismen, däremot, är inte normal.

Sen sa han inte så mycket mer. Hur jobbar man vidare med det på ett snyggt sätt?


(parantes)

Alla som är födda 1989 är födda hundra år efter Adolf Hitler. Tänker vi på det?

Now we do.

Jag har snusat för första gången på mer än ett halvår!

Jag har snusat för första gången på mer än ett halvår! Värt att skriva i fettext. Det var precis så gott som jag tänkt mig, men sved lite, på ett oskuldsfullt sätt. Men! Never again, typ. Jag röker Prince tills jag inte kan prata istället, för det är inte på samma nivå.

Kan inte somna, för är jättefull på blandfylla.

Valparna är hämtade, och de verkade "reko". Blev milt kär i den engelska snubben som hämtade min Bosse.

Geh, för full för att sova. Läsa bloggar. Ja.


Känner mig lite simpel...

... när jag läser vilka spexiga inriktningar på psykologikurser det finns. Typ denna: "Grundläggande psykologi inom flyglärarutbildningsområdet". Eller ännu hellre den här: "Psykologi: marknadsföring och inflytande". Ooh, och som fortsättningskurs finns en som heter "Medvetande, förändrade medvetandetillstånd och parapsykologi". Visst är det bara finare svenska för att man får lära sig hypnos?

Men nej, jag är simpel och tråkig, för jag vill läsa "Psykologi: Översiktskurs". Inte så exotiskt.


Semester från mig själv

Bleh. Väldigt dålig dag idag, i största allmänhet. Stooort plus var att Anna ringde och lät mig, via telefonen, vara med när hon bokade biljett. "Guu va gla ja blir!" sa jag ett antal gånger. Sen la vi på och jag fortsatte bygga lådan som ska utgöra basen för både min manliga tulpan och min feminina ros (ja, nu har v börjat med ett nytt projekt igen).

Var grymt... bleh på eftermiddagslektionen, men Anders var tack och lov sympatisk och lät mig sitta själv och göra grafiktryck. Det blev inte så bra, men det berodde troligtvis bara på att mina grundskisser inte var så bra. Se där, liksom.

Vet ni vad jag säger idag? BLEH! Och det har jag sagt i två veckor nu. Behöver semester från mig själv, tror jag, haha.