Exakt

Precis såhär går mina tankar också, när jag ser såna där bilder:
Stureplans vackraste

Eller hur?

Naj, inte Rikard!

Tydligen ska SVT skära ner, och kickar därför Rikard Palm till nattsändningarna. Skandal! Han är min favorit, alla dagar i veckan. He's the reason I get up every morning and put on the TV. Vilken skit.


            
Hade han varit 10 år yngre och jag 10 år äldre så hade jag varit tokkär i honom.

Utfattig

Åh, gick igenom mina kvitton i plånboken, och hittade ett kontobesked där det stod att jag hade tvåhundra kvar. Det kändes rätt okej, och blev till och med lite glad. Började planera vad jag skulle hitta på för dem (för så gör jag alltid). Tyvärr kollade jag mitt konto ordenligt på internet nu, och jag har 60 spänn kvar. Utfattig. TRÅKIGT!

Varför köper jag öl på krogen fast jag redan är packad som en åsna? Och varför dras alltid kortavgiften när man som minst behöver det? Och vad är Folkes livs, där jag verkar ha spenderat rätt mycket stålars, för nåt?

Mm, frågorna är många. Kommer dessutom få min fina Walkman hemskickad snart, men tyvärr har jag inga pengar till att köpa band, så det blir jag och Tom Petty i två veckor nu. Ja, misär, ren och skär misär. Haha.

          
"EVERYBODY BE COOL THIS IS A ROBBERY"
"ANY OF YOU MOTHERFUCKING PIGS MOVE, I'M GONNA EXECUTE EVERY MOTHERFUCKING LAST ONE OF YOU"

Och sen:

          
Tappade tråden lite.

Åhåhåhåå

Jag tar tillbaka, jag vill alls inte ha nån stor, fin hund! Jag vill ju såklart ha en miniatyrbulldog!


              

Jag skulle ha honom i en liten sele runt halsen, så skulle han hänga på magen och vara med mig everywhere, all the time. Han skulle heta... Milton, ja, Milton, och han skulle vara min bästaste bästa vän. Milton, du är nu högst upp på min önskelista för julklappar!

Grundläggande matematik

För så lite som för tio minuter sedan var jag helt euforisk och gick för mig själv och log och gjorde klacksparkar och visslade och hela grejen. Och nu plötsligt bara försvann det, och jag hit rock bottom. Så sjukligt nedstämd att jag bara vill dra täcket över huvudet och hålla andan tills jag svimmar.

Men! Nu kom jag på vad som var grejen. MAT. När min blodsockernivå sjunker försvinner min livslust. Hur kunde jag glömma det?

Nu ska jag göra kaffe och gröt och äta banan, och sen ska jag börja göra klacksparkar igen.

            
Min enda bild från Atmosphere och Brother Ali på Malmöfestivalen! Tror jag letade efter min cigg eller tändare eller så. Fint.

Varför Karin är min msn-bästis



För att alla våra konversationer slutar med bisarra ordlekar eller diskussioner på dialekt. DÄRFÖR!

Glad är jag

Idag har varit en riktigt fin dag, när jag tänker efter. Av ingen särskild anledning, bara japp! Jag känner att Edvind Medvind är med mig idag!    


Jag och Karin har för övrigt en deal just nu, för att (i hemlighet) hylla en überprettokompis. Jag heter "Existensialismen är ett svart hål i ett duvbröst" och Karin är "Min determinism är kallt, grått stål". Det kanske vore nåt att börja köra dagligen? Nonsensprettotexter, alltså. "Du - döden. Solen - mitt vassa hjärta." Jag har ju talang för det där! "Som en trasig vinge svepte marken över oss - du grät." HÅHÅ, jag ser en framtid i detta.

Känner inte alls för att blogga...

... känner för att ta en aplång promenad i solen och sen gå och gymma tills mina knän går sönder (borde passa mig, men å andra sidan är ju brorsan sjukgymnast om tre år: litar på att han grejar biffen åt mig då).

Så, det ska jag göra. Nu.

Japp!


Blahahahaa

Jäklar, skrivaren tuggar ut mitt fina fina psykologiarbete as we speak! Imorrn ska jag ha redigerat och skickat in, det tummar vi på. Förstå att jag haft den här uppsatsen i huvudet sen januari!

Diskussionen blev lite virrig och alldeles för känslosam. Som en halvrutten romantisk komedi. Ska fila lite på den imorrn istället, blir inte roligare än såhär ikväll. När jag skulle skriva sista stycket på diskussionen blev jag alldeles blödig och tänkte "Stackars narcissisten, det är ju inte hans fel, snyft" och skrev en rutten lite passage som handlade om hur synd jag tyckte om herr narcissist. Den redigeras kanske bort imorrn.

Nu ska jag lägga mig i mitt stökiga rum och soova.

             
Jag provade Sannas löshår och x antal glas rödvin - såhär blev det.

Bra och dåligt på en torsdag

Bra:
- Lyckades starta och krypköra med treans växel, that's some smooth kopplingsarbete

Dålig:
- Hur jäkla dålig koll har jag på växlingen om jag får i trean istället för ettan?!

Lite seg idag, har städat lite, ska plugga. Önskar just nu att vi inte hade några djur. De är överallt och de gnäller och följer efter en och hunden skäller och blääh. Nä, ingen djurvän idag, har fått impulsen att sparka katten åt helsikland flera gånger.

Nu måste jag ut med hunden. Häpp.

Alls inte

Hälsade på Sanna och hennes gipsade ben igår, och läste horoskopen i Aftonbladet medan hon hoppade runt på kryckor och serverade mig kaffe (näe). Minns inte precis vad det stod, men nåt i den här stilen:
"Tisdagen kommer mycket trevlig och romantisk. Se dock upp på kvällen - det finns viss risk för gräl."

FEL! Fel fel fel. Såhär nånting borde det stått, om de hade haft nån liten koll:
"Tisdagen kommer vara rätt seg och tråkig. Ett tips är att läsa på lite extra om kärnkraft: din lärare kommer vilja ha en ingående debatt om för- och nackdelar med det. Drick mycket kaffe och ta två alvedon så fort du vaknar, för du kommer få sjukt ont i huvudet senare på dagen. Plugga allt du kan den här tråkiga dagen, så slipper du släpa runt på det där tråkiga jäkla miljöprojektet en hel vecka. Och var inte så grinig när du övningskör: du kommer vara nära att köra på två stackare som är ute på promenad bara för att du muttrar om din mamma."

Hade det inte varit sjukt mycket mer användbart? Om horoskopen lite mer konkret kunde hjälpa en dodge some bullets varje dag. "Köp inte den där tröjan i den snobbiga affären - du ser ut som en get i människokläder i den. Spara pengarna till en resa."

Men icke.

"Med plutonium tvingar vi dansken på knä"

En sak som jag planerat sjukt länge, men som aldrig blivit av: att ha Riket-maraton. Det måste måste bli av i veckorna! Erika, är du med mig? Riket, riket, riket! Vi tar en helkväll med Ernst Hugo och von Trier, det blir fest.


             
"Dansk... jävlar. DANSKJÄÄÄVLAR!"

Näe...

Hörrni, hur blev det såhär...?

Musik rekommenderad av Last.fm

Näe.. Det här håller inte. Den här veckan får jag bara lyssna på Gangstarr, tror jag.


Ooh

            

Jag tror...

... att jag ska gå en promenad och köpa nåt slags minttabletter. Tuggade just i mig åtta stycken flourtabletter för att det var gott. Nu kommer jag aldrig mer få hål i tänderna, eller? Precis som jag aldrig mer få ont i huvudet om jag äter en hel ask med alvedon? Aldrig mer dålig andedräkt om man halsar en flaska Listerine? Aldrig nånsin gravid om man petar i sig en årsförbrukning av p-piller? Haha, det är bra logik där. Så trodde jag det var när jag var liten. Typ "maxa effekten".

Känner för att... krypa ner i sängen och bara grisa idag. Men det är så stökig och fult i mitt rum, så för att kunna njuta av det måste jag städa först, för visst blir man att må dåligt av att vara i ostädade rum? Eller så blir rummen ostädade för att man mår dåligt.

Vilken filosof jag är idag.



Till Karin, en äkta stirrbild!
"... Jag har inte... ordnat kattvakt!"
"Eh, va?"
"...Kattvakt!"


Status just nu

Sitter här vid datorn och kan knappt skriva, för det ligger en halvmetershög med papper och böcker runt mig, och framför mig står en kopp med Nescafé-kaffe. Det riktiga kaffet är slut, och nu måste jag antingen handla eller lära mig dricka fuskkaffe i väntan på att nån annan ska göra det.

Lyssnar på Silver Jews nya album i väntan på att ny musik ska laddas ner: hittade en genre jag aldrig hört om nyss - Retro jazz. Uppstod på 90-talet som nån slags hyllning till swing och jazz. Big Bad Voodoo Daddy (nej, inga extrapoäng för det namnet) är tydligen en av de mest kända. Lite osäker på om jag gillar det, men han måste ju få en eloge för den här låttiteln, eller?

Big Bad Voodoo Daddy - You and me and the bottle makes 3 tonight

           

Man, I know I gotta go, it's the same thing every time
But I don't think another drink's gonna make me lose my mind
So I think about my next drink
And it's you and me and the bottle makes 3 tonight.

Freestyle

Kolla vad jag budat på!



Äkta imageprylen, en gammal Walkman. Är så sjukt trött på alla mp3-spelare som bara faller ihop som korthus efter mindre än ett halvår, tror jag har avverkat fler musikspelare än brassarna avverkat regnskog, eller nåt. Speciellt sur blev jag när min fet-iPod la ner, och nu har mobilen pajat också. Det som hållt längst har varit min freestyle och min bärbara CD-spelare, så nu blir det back to basics!

Har två band hemma, ett som Erika S fixat åt mig med soul och blues, och ett som jag köpte häromdagen med Tom Petty (vet ej varför). Det blir fint, detta.

This is Ludvika

Visste ni att färjor, typ Silja Line, även kallas "partyhinkar"?

"Ut å åka partyhink"

Haha. Nej, nu måste jag tillbaka till den fesliga klassen och rista bort spån från en platta (håller på med grafik nu).

Och vafan, Erika, Emmy-Lou Harris är väl country? Annars vet jag inte vad som är vad längre. Inte hårdrock, tecno, hiphop eller funk i alla fall.

Silver Jews

Kom ihåg Silver Jews idag. Ni vet, en del band tappar man bort på vägen, och det är inte hela världen, men en del följer verkligen med en år efter år. Aimee Mann (hon som gjort soundtracket till Magnolia?) är en sån som bara hänger med, slittålig tjej det. Silver Jews är också det, egentligen, men nu har det gått några månader sen sist. Sjukt bra är de, hursomhelst:

            

Radio's on, feeling all right
Cruising the strip on a Saturday night.
I smile and I wave and I hide all my pain
but the sign on my bumper gives me away:

Honk if you're lonely tonight
If you need a friend to get through the night
A toot on your horn, a flash of your brights
Honk if you're lonely tonight.

I know honky-tonk where we can go.
A booth in the back with the lights way down low.
The jukebox is playing a sad melody
for heart-broken lovers like you and me.

We'll laugh and we'll flirt and we'll dance every dance
and before the night's over we'll make romance.
The morning will find us with a smile on our face
and we'll be together in a lover's embrace.

(chorus)

I know it seems sad to be so damn blue
but there's always the chance that you'll meet someone new.
I know that somewhere waiting for me
is a sad lonely lover with a bumper that reads:

(chorus)